4.9.14

Έξοδος από την κρίση: Το αδειανό πουκάμισο της κυβέρνησης...


Ένα αδειανό πουκάμισο φαντάζουν τα κυβερνητικά μηνύματα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επερχόμενη έξοδο από την κρίση. Τα απαισιόδοξα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι ενδεικτικά. Η Ελλάδα παραμένει ...
στο top ten των υποψήφιων για πτώχευση χωρών σύμφωνα με τη Moody’s και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση. Η τρόικα βλέπει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015 ενώ ο ΟΟΣΑ προβλέπει για το ίδιο έτος ότι η ανεργία θα παραμείνει ακατέβατη στο 27%. Την ίδια ώρα, τα «κανόνια» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι ήδη το 2011 δεν υπήρχε ούτε καν ένας εργαζόμενος ανά νοικοκυριό.

«Ηχούν κανόνια» είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας Δημοκρατία που αναφέρεται στη «λίστα της Moody’s» και δεν βρίσκει λόγο για θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί πρωτογενών πλεονασμάτων.


«Δημοσιονομικό κενό 2 δισ. βλέπει η τρόικα για το 2015» είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής που τονίζει ότι περιορίζονται τα περιθώρια για φορολοελαφρύνσεις και αναφέρεται επίσης στα 230.000 λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έφερε η κρίση.


Την ίδια ώρα κόκκινη κάρτα βλέπει η κυβέρνηση από την τρόικα για τα κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με  την Ελευθεροτυπία, οι δανειστές πετούν στον κάλαθο των αχρήστων τις προτάσεις της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Καθημερινή, η τρόικα επιμένει στις ομαδικές απολύσεις και ζητά περισσότερα στοιχεία για τις επιπτώσεις στα έσοδα από τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.



Το σχέδιο ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων που θα ισχύσει από το 2017 είναι το κεντρικό θέμα των Νέων. «Ένα Ταμείο, μια σύνταξη για όλους τους Έλληνες» είναι ο τίτλος της εφημερίδας.


«Τα ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» είναι ο κεντρικός τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρεται στο διχασμό του πάλαι πότε κραταιού κόμματος. «Στην επέτειο των 40 χρόνων του, κομμάτια και θρύψαλα το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου» είναι το σχετικό σχόλιο. «Δόγμα Βενιζέλου: Μόνη λύση ο Σαμαράς!» είναι ο τίτλος της Αυγής.



tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: