17.9.14

Δεν θα έρθει στην Επιτροπή Θεσμών το θέμα της ΝΕΡΙΤ ...


 Κωνσταντοπούλου: Γελοιοποιείτε την Επιτροπή - Νεράντζης: Εσείς με εμπνέετε 
Κωνσταντοπούλου σε Νεράντζη: Γελοιοποιείτε τον θεσμό.
Ολοκληρος ο διάλογος...
Ο Νίκος Βούτσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να διεξαχθεί στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η συζήτηση για το θέμα των παραιτήσεων (Γιώργος Προκοπάκης, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Ροδόλφος Μορώνης και Χρήστος Χωμενίδης.) στη ΝΕΡΙΤ και  του πραξικοπήματος της...
μη μετάδοσης της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
«Η κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και η έκπτωση στο δημόσιο βίο όπως φάνηκε με το μαύρο στην ΕΡΤ επιτάσσει η Επιτροπή να ασχοληθεί με το τι έχει συμβεί στο έκτρωμα, το τερατούργημα που λέγεται ΝΕΡΙΤ», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι φτάσαμε με πρωθυπουργικές παρεμβάσεις να λογοκρίνεται η ομιλία Τσίπρα συνιστά πράξη εκτροπής». «Η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης είναι καταγραφή διαπλοκής και εκτροπής», κατέληξε.
«Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και δεν θα το φτιάξει καμία Επιτροπή», καθώς «αλλού θα δοθούν οι αγώνες», υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας ότι «για το περιεχόμενο της δράσης του μορφώματος ΝΕΡΙΤ αρμόδιο είναι το ΕΣΡ» και όχι η Επιτροπή.
«Έστω και δι’ αυτού του τρόπου αρχίζει να αναγνωρίζεται ο ρόλος της ΝΕΡΙΤ», σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας, προκαλώντας την διαμαρτυρία της κ. Κανέλη που φώναξε πως «αυτό που ελέχθη είναι πρωτοφανές».
«Εύλογο» χαρακτήρισε το αίτημα για κλήση των παραιτηθέντων μελών του δ.σ. της ΝΕΡΙΤ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς, ενώ θετικός ήταν και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Βασίλης Καπερνάρος.
«Δεν είναι αρμοδιότητα της επιτροπής η παραίτηση όποιου προσώπου. Θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητη η κλήση», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ κατά της συζήτησης για τη ΝΕΡΙΤ τάχθηκε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

Kοντρα Κωνσταντοπούλου - Νεράντζη

Οι  Νεράντζης και Ζωή Κωνσταντοπούλου αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, πριν από λίγο, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να μην διστάζει να προτρέψει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με τις προετοιμασίες του γάμου της.

Ο  Νεράντζης είπε ότι το θέμα της ΝΕΡΙΤ έχει κριθεί από το ΣτΕ, με την   Κωνσταντοπούλου να του επισημαίνει πως οι προσλήψεις έχουν κριθεί παράνομες από τα πρωτοδικεία του Ηρακλείου και της Αθήνας.

Ακολουθεί ο διάλογος:

ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Σταματήστε πια να μιλάτε συνέχεια, δεν είστε και πλήρως ενημερωμένη λόγω και της προετοιμασίας σας για το γάμο σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε εκτεθειμένος, πρέπει να ντρέπεστε.

ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Εσείς είστε έκθετη και ξέρετε γιατί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κατεβείτε από τη θέση του προέδρου, δεν σας επιτρέπεται να είστε πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Γελοιοποιείτε το θεσμό.

ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Με εμπνέετε εσείς κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι θλιβερή η εικόνα σας. Κατεβείτε από την έδρα του προέδρου. Γελοιοποιείτε το ρόλο σας.

ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Με εμπνέετε εσείς και καταλαβαίνεται τι σημάνει αυτό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Συγχαρητήρια στο κόμμα σας που σας πρότεινε για το ρόλο του προέδρου της επιτροπής .

ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Δεν ξέραμε να πάρουμε πρώτα την άδεια σας και την έγκριση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: