8.9.14

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, αλλά πρόκληση»...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για την Ευρώπη αλλά πρόκληση»
ΒΙΝΤΕΟ...
 Ως μία πρόκληση για αλλαγή πολιτικής και όχι απειλή για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, κάνοντας λόγο για...
επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC στο περιθώριο του φόρουμ του Ambrossetti Club, ζήτησε για μία ακόμη φορά να ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκρίνοντας ένα γενναίο κούρεμα, όπως έγινε μεταπολεμικά το 1953 για τα γερμανικά χρέη.

Παράλληλα αρνήθηκε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής πετυχαίνει, με αφορμή και τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για ένα «κόμμα καταστροφής»

«Η χώρα έχει ήδη χάσει το 25% του ΑΕΠ της με την ανεργία την ίδια στιγμή να βρίσκεται στο 29%. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέπουμε για μία ευρωπαϊκή χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι το 4,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος που ζητά η τρόικα σε ετήσια βάση για τους προϋπολογισμούς της χώρας καθιστά απαγορευτική την όποια προσπάθεια για ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή αλλαγή πολιτικής, για να υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις, δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από τις πρόωρες εκλογές. Πιστεύω ότι θα υπάρξει προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: