14.9.14

Μητέρα Φύσσα: Ο χρόνος όταν σκότωσαν το παιδί μου...

Μητέρα Φύσσα: Ο χρόνος όταν σκότωσαν το παιδί μου
«Η μόνη δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίσει ο Παύλος πίσω. Και ισόβια να ρίξουν στον δολοφόνο και σε όσους εμπλέκονται, ε και; Δεν αλλάζει κάτι…». Με τρεμάμενη φωνή η Μάγδα Φύσσα θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές της δολοφονίας αδυνατώντας ακόμα και σήμερα να ...
εξηγήσει γιατί έπρεπε να χαθεί ο γιος της για να ξεσκεπαστεί η Χρυσή Αυγή.
Σε μια εβδομάδα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του «Παύλου τους». Στη μνήμη του 34χρονου μουσικού από την Αμφιάλη έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις. Χιλιάδες άνθρωποι θα βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν «ποτέ ξανά φασισμός». Αλλά για την οικογένεια Φύσσα ο χρόνος έχει σταματήσει εκείνη την ημέρα.
«Για μας είναι σαν εκείνη την ημέρα. Μόνο που ο πόνος είναι πιο βαθύς, πιο έντονος» λέει η μητέρα του Φύσσα στο Έθνος. Στο λαιμό της είναι περασμένο ένα κρεμαστό με το όνομα του γιου της. «Ξέρεις τι είναι να μην έχει τίποτα άσχημο να θυμηθείς;» λέει η μητέρα του.
Τα δάκρυα στα μάτια της έρχονται στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του γιου της. Με δυσκολία καταφέρνει να μιλάει. «Δεν μας ρώτησαν όμως. Ποιος θα έδινε το παιδί του; Και για ποια κοινωνίας, για ποιον κόσμο; Τυχαία βγήκε η Χρυσή Αυγή στην επιφάνεια; Ποτέ στη ζωή μου δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έχανα έτσι τον Παύλο. Πίστευα ότι αυτό έχει τελειώσει. Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα του έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το εγγόνι του από τους φασίστες που πολέμησε εκείνος σαν φαντάρος» λέει η Μάγδα Φύσσα.
«Αν δεν ήταν εκείνο το βράδυ μαζί του η Χρύσα, δεν θα ξέραμε τι είχε γίνει. Η Χρύσα ήταν εκείνη που πίεσε τους αστυνομικούς να πάνε στο σημείο. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα» διηγείται η μητέρα του Παύλου και λέει με παράπονο: «Έφυγε για πάει να δει μπάλα και δεν γύρισε! Είναι τρελό, είναι τρελό! Κι ο κόσμος να κοιτάει από τα μπαλκόνια του και να φοβάται να κατέβει.»
Αυτό που περιμένει τώρα, όπως λέει, είναι η τιμωρία του δολοφόνου αλλά και των ηθικών αυτουργών: «Θέλω να πιστεύω ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά»…

"Έθνος της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: