11.9.14

Ο Σαμαράς συγκαλεί την Κ.Ο της ΝΔ ...



Να κατεβάσει από τα... «κάγκελα» τους βουλευτές της ΝΔ θα επιχειρήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οι συνεχείς αντιδράσεις των «γαλάζιων» οι οποίοι έχουν χωριστεί πλέον σε ομάδες και...
καταθέτουν βροχή ερωτήσεων προς τους υπουργούς και τα «μυστικά δείπνα» που καθημερινά πληθαίνουν και έχουν ως κύριο πιάτο τη δυσαρέσκεια απέναντι σε ορισμένες κυβερνητικές αποφάσεις (π.χ ΕΝΦΙΑ) προβληματίζουν έντονα το μέγαρο Μαξίμου που ψάχνει να βρει λύση για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr o Α. Σαμαράς πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει την Κ.Ο της ΝΔ προκειμένου να ρίξει τους τόνους που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος του.

Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου με αφορμή και την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου αλλά και των γενεθλίων της ΝΔ. Ωστόσο αποφασίστηκε η συνεδρίαση της ΚΟ να επισπευσθεί πριν ξεφύγει η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr από το Μαξίμου έχει δοθεί εντολή προς όλους τους υπουργούς να μην ρίξουν «λάδι στην φωτιά» και να μην προκαλέσουν σε καμιά περίπτωση τους βουλευτές.

Γι αυτό τον λόγο και η ομιλία του Γκίκα Χαρδούβελη μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, όπως της Α. Καραμανλή, ήταν σε ιδιαιτέρως χαμηλούς τόνους.

Συνομιλητές του Α. Σαμαρά σημείωναν στο Real.gr πως ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται την πίεση που δέχονται οι βουλευτές από την κοινωνία όπως και την υπεύθυνη στάση που έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα ψηφίζοντας δύσκολες και σκληρές κυβερνητικές αποφάσεις που είχαν ως στόχο την σωτηρία της χώρας.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο Πρωθυπουργός γνωρίζει τα λάθη που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ και για αυτό τον λόγο έκανε και ιδιαίτερη αναφορά κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ. Επίσης στο Μαξίμου δεν δέχονται σε καμιά περίπτωση τον χαρακτηρισμό «αντάρτικο» για τους βουλευτές της ΝΔ που με συνέπεια στηρίζουν αποδεδειγμένα την κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα φάινεται πως η κυβέρνηση - μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν -  δεν θα προχωρήσει το θέμα της παρακράτησης των επιδοτήσεων των αγροτών λόγω οφειλών στον ΟΓΑ ή στις εφορίες.

Η αντίδραση από τους 26 βουλευτές της ΝΔ

Κατά της κατάσχεσης-παρακράτησης των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ και άλλων υποχρεώσεων των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, από τις ΔΟΥ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις πάσης φύσεως ενισχύσεις και επιδοτήσεις, τάσσονται 26 Βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς του Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι 26 Βουλευτές χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη και άδικη τόσο την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, όσο και την πρακτική των Εφοριών που έχουν σκοπό να κατασχέσουν τις πάσης φύσεως ενισχύσεις των αγροτών, για οφειλές στον ΟΓΑ ή αλλού.

Ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε τέτοιες πρακτικές είσπραξης χρεών, από τους αγροτοκτηνοτρόφους και να εφαρμοστεί το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, ενισχύσεων, επιστροφής ΦΠΑ, ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτικής αποζημίωσης και χρημάτων για εφαρμογή προγραμμάτων, σχέδια βελτίωσης κλπ.

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Δάνης Τζαμτζής, Σάββας Αναστασιάδης, Ηλίας Βλαχογιάννης, Γιώργος Κοντογιάννης, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Φωτεινή Αραμπατζή, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Ανδρέας Μαρίνος, Ανδρέας Κουτσούμπας, Δημήτρης Χριστογιάννης, Θύμιος Καρανάσιος Γιάνηης Πασχαλίδης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Τιμολέων Κοψαχείλης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Κόλλιας, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μπατσαρά, Παύλος Βογιατζής, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ασημίνα Σκόνδρα, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, Στάθης Κωνσταντινίδης.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: