6.9.14

Μία κατσαρόλα για τον Αντώνη…

Πώς ο Σαμαράς εντόπιζε ψηφοφόρους το μακρινό ’85…

Ένα μεσημέρι, καλοκάιρι του '85, πήγε να κάνει το μπάνιο του μαζί με έναν συνεργάτη του (τον οποίο εν συνεχεία... απέπεμψε, όταν έγινε πρωθυπουργός). Ξαφνικά βλέπει στον ορίζοντα μια σιλουέτα, μια...
«κουκκίδα», όπως τη χαρακτήρισε, να κινείται προς το μέρος του: «Τον βλέπεις αυτόν; Είναι ψηφοφόρος μου» λέει στον συνεργάτη του, ο οποίος τού είπε με εύλογη απορία: «Μα πώς ξέρεις ότι είναι ψηφοφόρος σου, τη στιγμή που ούτε καν διακρίνεται; Θέλεις κιάλια για να δεις ποιος είναι».


Σύμφωνα με τον "Βηματοδότη", ο Σαμαράς τού είπε χαμογελώντας: «Περίμενε και θα δεις». Η «κουκκίδα» κατευθύνεται προς το μέρος τους και εμφανίζεται ένας 12χρονος κρατώντας μια... κατσαρόλα.

Τη δίνει στον κ. Σαμαρά και του λέει: «Εχει μέσα μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί, τις έφτιαξε η μάνα μου και μου είπε ότι τις έφτιαξε για σένα, τον βουλευτή της περιοχής μας». Ο κ. Σαμαράς κοίταζε τη μία έκπληκτος τον πιτσιρικά και την άλλη (με μεγαλύτερη έκπληξη) την κατσαρόλα με τις μελιτζάνες που του ήρθε στη μέση του πουθενά και είπε στον μικρό: «Πάρε την κατσαρόλα και πήγαινέ τη γρήγορα στη μάνα σου, δεν θέλω, δεν πιστεύω αυτό που γίνεται». Ο πιτσιρίκος αντί άλλης απαντήσεως αφήνει την κατσαρόλα στα πόδια του κ. Σαμαρά και απομακρύνεται τρέχοντας και φωνάζοντας: «Είναι για σένα, για σένααα».

Και τότε ήταν η σειρά του συνεργάτη να ρωτήσει: «Καλά, πώς κατάλαβες ότι ήταν ψηφοφόρος σου;». Και ο κ. Σαμαράς με χαμόγελο του λέει: «Βλέπεις αυτό το σπίτι στην άκρη της παραλίας, που μόλις διακρίνεται; Εκεί μένει η οικογένεια του (λέει ένα όνομα) που με ψηφίζει. Ο μικρός βγήκε από αυτό το σπίτι, συνεπώς είναι ψηφοφόροι μου».

Κόκαλο ο... πρώην συνεργάτης!..




Δεν υπάρχουν σχόλια: