17.9.14

Ραντεβού Σαμαρά - Μέρκελ την Τρίτη...

Φωτογραφία αρχείου 
 
 
Ποια θα είναι η ατζέντα...
 
Με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την προσεχή Τρίτη στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κυρίως για την...
οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Φωτογραφία αρχείου
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Κριστιάνε Βιρτς, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί την Τρίτη το Βερολίνο για συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ.
 
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έκανε λόγο για γεύμα εργασίας των δύο ηγετών στη γερμανική πρωτεύουσα. Ανακοίνωσε ότι η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ οριστικοποιήθηκε χθες, μετά από συνεννόηση των δύο γραφείων, ενώ είχε αποφασιστεί στην κατ’ ιδίαν συζήτηση του πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις 16 Ιουλίου, οπότε συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο για να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.
 
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ανακοίνωση για την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο «έγινε κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Christiane Wirtz. Ακολούθησε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».
 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: