18.9.14

Τσίπρας: Να μπουν οι άνθρωποι πάνω από τις αγορές....


Τσίπρας: Να μπουν οι άνθρωποι πάνω από τις αγορές
 ΒΙΝΤΕΟ...
 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο Ά, στο Βατικανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έκανε λόγο για...
«κρίση αξιών» και είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι. Συζητήθηκε επίσης το μεταναστευτικό και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.

Για την ανάγκη να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση. Όπως ανέφερε, συζήτησαν την ανάγκη οι πνευματικές, πανανθρώπινες αξίες να επικρατήσουν έναντι των υλικών αξιών του καταναλωτισμού και του κέρδους. Μίλησαν για τις δομικές αιτίες των ανισοτήτων και της φτώχειας και την ασυδοσία των χρηματοπιστοτικών αγορών. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν για την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής στο μεταναστευτικό καθώς και για τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα. «Ο ελληνικός λαός πληρώνει στην πλειοψηφία του τη στιγμή που οι τράπεζες σώζονται και κάποιοι βγάζουν τα λεφτά του στο εξωτερικό και απειλούν κι από πάνω» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Τέλος, συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργηθεί μία οικουμενική συμμαχία απέναντι στη φτώχεια και τις ανισότητες μέσα από τη συνέχεια της επικοινωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Χριστιανικής Εκκλησίας.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: