7.9.14

«...ημουν η “γλάστρα” του»...




Σάλο συνεχίζει να προκαλεί το βιβλίο της πρώην συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ, Βαλερί Τριερβελέρ.

Το 320 σελίδων βιβλίο της με τίτλο: «Ευχαριστώ γι΄αυτή τη στιγμή», έχει γίνει ήδη το δημοφιλέστερο στο ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon Γαλλίας και αναμένεται σύντομα η ...
δεύτερη έκδοση.

Η συγγραφική επιτυχία της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας είναι ταυτόχρονα καταστροφή για τον Πρόεδρο, που βλέπει τη δημοτικότητά του να κατρακυλά.

«Τον ένοιαζε μόνο η ομορφιά, ήμουν η “γλάστρα” του»

Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου η Τριερβελέρ αναφέρεται σε διάλογο ανάμεσα στην ίδια και τον Ολάντ πριν από επίσημο δείπνο, την ώρα που η Βαλερί ετοιμαζόταν: «Σου παίρνει πολλή ώρα για να γίνεσαι τόσο όμορφη; - Ναι, λίγο. – Εντάξει, αυτό ζητάω μόνο από εσένα. Είναι ψυχρός. Δεν χαμογελάει. Είμαι η γλάστρα του» γράφει η 49χρονη δημοσιογράφος.

«Μου λέει ότι θα με κερδίσει ξανά, σαν να ήμουν εκλογές!»

Ακόμα και μετά την επισημοποίηση του χωρισμού τους, που έγινε από τον ίδιο τον Ολάντ, εκείνος εξακολουθούσε να της εκφράζει τα συναισθήματά του και να τη βομβαρδίζει με μηνύματα στο κινητό της, όπως αποκαλύπτει η Τριερβελέρ: «Είχα μόλις περάσει τη γέφυρα Alexandre-III όταν έλαβα ένα μήνυμα από το γραφείο μου. Με έβαλε μόλις στη γκιλοτίνα και μου στέλνει μήνυμα αγάπης: “Σου ζητώ συγνώμη γιατί σε αγαπώ ακόμα”. Το μόνο που καταφέρνει είναι να διπλασιάσει τα δάκρυά μου. Λοιπόν, γιατί; Είναι ειλικρινές ή είναι άλλο ένα ίχνος αδυναμίας;». Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Μου λέει ότι με έχει ανάγκη. Κάθε βράδυ μου ζητάει να δειπνήσω μαζί του. Οτι με θέλει πίσω όποιο και αν είναι το τίμημα του θα πληρώσει... (...) Από τότε που ξανάπεσε στο 3%, όπως τον καιρό που ήταν πολύ ευτυχισμένοι, ο Ολάντ μου έστελνε έως και 29 SMS την ημέρα (...) Τα μηνύματά του μου μιλούν για αγάπη. Μου γράφει ότι είμαι όλη του η ζωή, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς εμένα (...) Μου λέει ότι θα με ξανακερδίσει σαν να ήμουν εκλογές!».

Είχε κάνει το μπάνιο χώρο... συναντήσεων

Σε άλλο σημείο του βιβλίου η πρώην πρώτη κυρία γράφει: «Ακόμα και το μπάνιο έχει γίνει χώρος συναντήσεων, Μια φορά, στο τέλος της ημέρας, είδα τον Κλοντ Σεϊγιόν (πρώην σύμβουλο επικοινωνίας του Ολάντ) να ακολουθεί εκεί τον πρόεδρο, αφού διέσχισε το υπνοδωμάτιο μας. Τον έβγαλα έξω, εξοργισμένη από μια τόσο μεγάλη απρέπεια (...) Αισθάνομαι ότι ο Φρανσουά δεν θέλει κάτι παραπάνω από μένα στην πολιτική του ζωή. Είμαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που αισθάνομαι ότι απομακρύνεται με την επιτυχία. Τα πάντα έχουν αντιστραφεί».

 EΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: