3.9.14

Βούτσης: Δεν δεχόμαστε τις δεσμεύσεις του μνημονίου...


Αυτό υποστήριξε στον REAL FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στη...
συνάντησή του με τους κοινωνικούς φορείς.

«Είναι μέσα στο πακέτο της σκληρής αντιπαράθεσης που θα υπάρξει, διότι δεν δεχόμαστε τις δεσμεύσεις του μνημονίου. Θέλω να είναι πάρα πολύ σαφές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ λέγοντας: «Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αλλαγή με ένα άλλο φορολογικό σύστημα προφανώς θα μας φέρει κάτω και από το μισό από τα προσδοκώμενα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι μέσα στις δεσμεύσεις. Εμείς δεν δεχόμαστε αυτές τις δεσμεύσεις».

Στο ερώτημα αν μετά από αυτές τις κινήσεις θα μείνει αδιατάραχτη η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα διαταραχτεί προς το καλύτερο η συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή είναι η δική μου απάντηση».

Και σημείωσε: «Η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δραματική. Ο ένας υπόσχεται 300 δισ. -θυμάστε τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ- ο κ. Ντράγκι μίλησε για 400 δισ. για τη ρευστότητα. Η χώρα μας δεν θα έχει από όλα αυτά τα δισ. το μερίδιό της εάν και εφόσον αλλάξει στρατηγική; Αν υπάρξει αυτή η ριζική, ριζοσπαστική αλλαγή στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η χώρα δεν θα έχει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό ακριβώς επειδή δεινοπάθησε από την προηγούμενη στρατηγική; Εμείς εκεί ποντάρουμε. Και ποντάρουμε νομίζω με πολύ ρεαλιστικό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: