7.9.14

Νέα δημοσκόπηση - πλήγμα για τον Γάλλο πρόεδρο...

«Όχι» Γάλλων σε δεύτερη θητεία Ολάντ 

Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP διενεργήθηκε για λογαριασμό της Le Journal Du Dimanche στο διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 988 ατόμων και έδειξε ότι το 85% των Γάλλων ερωτηθέντων δεν θα ήθελαν ο Ολάντ να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος, ενώ το 50% τον κατηγορεί επειδή ...
δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις του.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε ύστερα από μία κακή εβδομάδα για τον Ολάντ στη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, κυκλοφόρησε το βιβλίο της πρώην συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ όπου ο σοσιαλιστής πρόεδρος παρουσιάζεται ως «εχθρός» των φτωχών τους οποίους, μάλιστα, χαρακτηρίζει «ξεδοντιάρηδες».

Ο Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη ακόμη και πολλών αριστερών ψηφοφόρων κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στον τομέα της οικονομίας: το ποσοστό της ανεργίας τείνει να ξεπεράσει το επίπεδο-ρεκόρ του 10%.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη Παρασκευή, ο Ολάντ είπε ότι θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι την λήξη της θητείας του παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις.

Της δημοσκόπησης της IFOP προηγήθηκε μία άλλη της εταιρείας TNS-Sofres, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό της δημοτικότητάς του τον Αύγουστο βρισκόταν στο 13%, σε χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ, καθιστώντας τον Ολάντ τον λιγότερο δημοφιλή πρόεδρο της Γαλλίας μετά τον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, δημοσκόπηση της IFOP για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή διαπίστωσε ότι ο Ολάντ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία το 2012, θα έχανε στον δεύτερο γύρο των εκλογών από την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: