7.9.14

Αμηχανία στον φιλοκυβερνητικό Τύπο...


... μετά τις υποσχέσεις Σαμαρά...
Αμηχανία επικρατεί στον φιλοκυβερνητικό Τύπο την Κυριακή, καθώς παρά τις προσδοκίες για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο ίδιος ανακοίνωσε μόνο...
τη μείωση στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%, ενώ παρέπεμψε στο επόμενο δίμηνο τις αποφάσεις για τον αριθμό των δόσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη, για το ποσοστό μείωσης στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης καθώς και για τις βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ.
Φαίνεται ότι η συνάντηση που προηγήθηκε στο Παρίσι με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναφέρθηκε σε «σταδιακές κινήσεις με τρόπο που να μην κινδυνεύσουν τα πλεονάσματα»
«Τρεις κάβοι για τον Σαμαρά τις επόμενες εξήντα ημέρες», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Καθημερινή της Κυριακής, μετά το «πάγωμα» των προσδοκιών για πανηγυρικές εξαγγελίες. «Τρεις μεγάλους κάβους καλείται να περάσει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να επιταχύνει την ανάταξη του πολιτικού κλίματος και να δημιουργήσει το απαιτούμενο κλίμα, ώστε να καταστεί δυνατή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή», σημειώνει η εφημερίδα. «Πρώτο στοίχημα είναι να απορροφηθεί άμεσα το καταγραφόμενο στις δημοσκοπήσεις πολιτικό κόστος από τον ΕΝΦΙΑ», δεύτερο «η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα» και τρίτο «να αρχίσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους».

«Μείωση φόρων αλλά με δόσεις» τιτλοφορείται το κεντρικό θέμα του Βήματος της Κυριακής, που μεταξύ άλλων αναφέρεται στις «υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών σε ΕΣΥ, ΑΕΙ, ενστόλους».

«Για σταδιακή ελάφρυνση των φορολογικών βαρών» που «ανεμένεται να πάρει και το πράσινο φως της τρόικας» κάνει λόγο ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Στον αντίποδα, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και Αυγή της Κυριακής, σημειώνουν ότι οι εξαγγελίες στην ΔΕΘ για «δήθεν φοροελαφρύνσεις» αποτελούν κινήσεις απελπισίας του πρωθυπουργού, την ώρα που «πέντε βόμβες στα χέρια» του «ισοπεδώνουν την ελληνική οικονομία».

Ειδικότερα, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, με κεντρικό θέμα «Πέντε βόμβες στα χέρια Σαμαρά», επισημαίνει τα θέματα που η τρόικα αρνήθηκε να διαπραγματευτεί στο Παρίσι με την κυβέρνηση: «Κόκκινα δάνεια», πλειστηριασμοί, ρύθμιση οφειλών, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικός νόμος.

«Ακάλυπτες επιταγές Σαμαρά» είναι ο κεντρικός τίτλος της Αυγής της Κυριακής, που τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «εξαγγέλλει στη ΔΕΘ δήθεν φοροελαφρύνσεις, ενώ επιβάλλει τον ΕΝΦΙΑ». «Αντιπολίτευση στον εαυτό του κήρυξε ο Αντ. Σαμαράς από τη ΔΕΘ, σε μια κίνηση απελπισίας να αντιστρέψει την πορεία της κυβέρνησής του, που βυθίζεται από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής και των εσωτερικών συγκρούσεων στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ», σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: