18.9.14

Το μήνυμα του Πάπα και οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα...

Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου Α', με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανάμεσα στα θέματα της συζήτησής τους τέθησαν η...
κοινωνική κρίση από την πολιτική λιτότητας, η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή.

Ο Πάπας φάνηκε δυσαρεστημένος από τον τρόπο που ασκούνται οι πολιτικές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών». «Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι και κρίση αξιών. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν οι αγορές που έχουν επιβληθεί της πολιτικής κι έχουν βγάλει τον άνθρωπο από το επίκεντρο».

Είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μου, την Αργεντινή, είναι ότι η προσπάθεια έγινε για να σωθούν οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι. Εσείς οι νέοι πολιτικοί μιλάτε μια γλώσσα που μοιάζει με μελωδία, που φέρνει ελπίδα».

Συζητήθηκε εκτενώς, επίσης, και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.

Για την ανάγκη να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση. Όπως ανέφερε, συζήτησαν την ανάγκη οι πνευματικές, πανανθρώπινες αξίες να επικρατήσουν έναντι των υλικών αξιών του καταναλωτισμού και του κέρδους.

Μίλησαν για τις δομικές αιτίες των ανισοτήτων και της φτώχειας και την ασυδοσία των χρηματοπιστοτικών αγορών. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν για την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής στο μεταναστευτικό καθώς και για τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα.
Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση Τσίπρα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: