11.9.14

Στο ταψί (του ΕΝΦΙΑ) χορεύει η κυβέρνηση...

xardouvelisΣτον φορομπηχτικό ιστό του ΕΝΦΙΑ εξακολουθεί να είναι παγιδευμένη η κυβέρνηση, με τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον νόμο τον περασμένο Δεκέμβριο να εκφράζουν τώρα έντονα τη δυσφορία τους, πιέζοντας για...
περισσότερα «μπαλώματα» στο μόνιμο πλέον χαράτσι ακινήτων.

Η επίσημη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών χθες στη Βουλή κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τους κυβερνητικούς βουλευτές, καθώς ούτε αλλαγές προανήγγειλε ούτε έδειξε να αντιλαμβάνεται το τεράστιο κόστος, σε οικονομικό επίπεδο για τους πολίτες και σε πολιτικό για την κυβέρνηση.

Τον χορό των αντιδράσεων άνοιξε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος, μιλώντας στην Ολομέλεια, ξεκαθάρισε ότι εάν δεν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες και δεν γίνουν σημαντικές βελτιώσεις, δεν θα ψηφίσει την τροπολογία.
Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ «δεν είναι ούτε δίκαιος ούτε αναπτυξιακός» και ζήτησε από κοινού με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο άμεσες βελτιώσεις στη διάταξη.
«Αυτή η ιστορία ήταν καταστροφική για την κυβέρνηση», δήλωσε στον Alpha 989 και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ).

Στο γαλάζιο στρατόπεδο ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συμμετέχει στο Γ’ Θερινό Τμήμα, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι εάν δεν βελτιωθεί η τροπολογία «φοβάμαι ότι θα υπάρξει και 2ο αυτογκόλ, μετά το 1ο», δηλαδή της ψήφισης του νόμου πέρυσι.
Την καταψήφιση της τροπολογίας προανήγγειλε στην τοποθέτησή του στη Βουλή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.
Η κατώτερη των προσδοκιών τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που τον διαδέχτηκε στο βήμα, Θοδωρής Δρίτσας, απευθυνόμενος στον κ. Χαρδούβελη του είπε ότι μπορεί στην ομιλία του στο Επιμελητήριο να αρνήθηκε την πατρότητα του νόμου, «σήμερα όμως τον οικειοποιήθηκε».

Αποτέλεσμα όλων αυτών, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί πιθανότατα, με τις γνωστές… δημοκρατικές διαδικασίες (sic), να αντικαταστήσει στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή ένα μεγάλο μέρος των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. και ένα μικρότερο του ΠΑΣΟΚ του γ' θερινού τμήματος που έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με την τροπολογία.
Το ερώτημα είναι ποιοι «ιδανικοί αυτόχειρες» θα κληθούν και θα δεχτούν να πάρουν το ρίσκο έναντι των ψηφοφόρων τους να ψηφίσουν θετικά, καθώς ο φόβος των περισσοτέρων είναι η μη επανεκλογή τους στο ορατό ενδεχόμενο της διενέργειας πρόωρων εκλογών...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: