15.9.14

Το «μπαλάκι» στους ανεξάρτητους...

Το μπαλάκι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πέφτει εκ των πραγμάτων στους ανεξάρτητους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Βουλευτές που...
στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταψηφίζουν στη Βουλή τις επιλογές της κυβέρνησης διαφωνώντας με την ακολουθούμενη πολιτική.

Αν μάλιστα διαβάσουμε στα πρακτικά του κοινοβουλίου τις τοποθετήσεις τους, θα διαπιστώσουμε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν τη σημερινή κυβέρνηση καταστροφική για τον λαό και τη χώρα.

Το ερώτημα που μπαίνει λοιπόν, όταν έρθει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τι θα πράξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Θα καταψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον λαό να σταματήσει αυτό που οι ίδιοι υποστηρίζουν, την καταστροφική δηλαδή πορεία της χώρας; Ή θα ψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης και θα συνεχιστεί αυτό που οι ίδιοι κατακρίνουν με κάθε τρόπο στη Βουλή αλλά και στις έως τώρα δημόσιες τοποθετήσεις τους;

Στην πρώτη περίπτωση η καταψήφιση και η συνέπεια των εκλογών μπορεί να τους οδηγήσει εκτός Βουλής. Κάποιοι δηλαδή να ψηφίσουν για το τέλος της πολιτικής τους καριέρας. Στη δεύτερη περίπτωση ψηφίζοντας Πρόεδρο παραμένουν βουλευτές με όλα τα προνόμια που αυτό που συνεπάγεται.

Και εδώ θα κριθούν όλοι και όλες.

Ψηφίζουν υπέρ όλων αυτών των θέσεων που υποστηρίζουν τόσο καιρό και δίνουν τη δυνατότητα στον λαό να αποφασίσει το μέλλον του, ή εκλέγουν Πρόεδρο για να διατηρήσουν τα προνόμια τους σε αναντιστοιχία με τις έως τώρα απόψεις τους.

Η απόφαση είναι δική τους, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Τι είναι σημαντικότερο η χώρα και ο λαός ή το τομάρι τους; Την απάντηση θα μας τη δώσει ο καθένας τους σε ατομικό επίπεδο την ημέρα της ψηφοφορίας του Προέδρου της Δημοκρατίας...

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: