9.9.14

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι δύσκολη...»...




Την πεποίθησή του, που προφανώς προέρχεται από τις πληροφορίες που διαθέτει, ότι η επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, εξέφρασε χθες σε σύσκεψη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και...
συνεργατών του ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την επιμονή της τρόικας σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, οι πλειστηριασμοί και όχι μόνο, που αν δεν κάνουν πίσω θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, εκτίμησε πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα -που προγραμματίζεται να φτάσει στην Αθήνα 25 ή 29 Σεπτεμβρίου- πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, ώστε η κυβέρνηση από καλύτερη -σύμφωνα με την εκτίμησή του- θέση να δώσει τη μάχη για τη μεγάλη διαπραγμάτευση , τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για το χρέος, που φέρεται να έχει προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί -ή έχει προφανώς τις πληροφορίες- ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί τη Διάσκεψη που επιθυμεί να πραγματοποιηθεί το ΔΝΤ, ακριβώς επειδή το Ταμείο επιδιώκει το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ το Βερολίνο ούτε καν να ακούσει δεν επιθυμεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Βρυξέλλες και Βερολίνο, άλλωστε, θεωρούν ότι την πρωτοβουλία για το ελληνικό χρέος πρέπει να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και έχει προχωρήσει στη μεγαλύτερη δανειοδότηση στη χώρα μας.

Σήμερα, τέλος, θα συνεδριάσει το Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: