10.9.14

Πόλεμος ανακοινώσεων για τις «Θεσμοφοριάζουσες»...

Kimoulis-Xila
Σε αντίθεση με τους Διονύση Τσακνή και Γιώργο Κιμούλη, που κατήγγειλαν ότι ο θεατρικός επιχειρηματίας Θεοφάνης Κιρκινέζος τούς χρωστά χρήματα για τις «Θεσμοφοριάζουσες», ήρθε χθες ο Ευριπίδης της παράστασης, δηλαδή ο Δημήτρης Πιατάς, και δηλώνει ότι...
αυτός έχει πληρωθεί. «Συνθήκες γαλέρας» λέει ο χορός.
«Οι οικονομικές μου απαιτήσεις ως επαγγελματία ικανοποιήθηκαν πλήρως από τις επιχειρήσεις «Ακροπόλ»», τονίζει σε επιστολή του προς τον Τύπο ο Δημήτρης Πιατάς.
Δηλώνει, ακόμα, «περήφανος για το καλλιτεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα, δημιουργία του σκηνοθέτη, διασκευαστή και φίλου Γιώργου Κιμούλη, που τελείωσε… άδοξα και δυστυχώς δεν είχε την ανταπόκριση που περιμέναμε από το κοινό. Ο «ξαφνικός θάνατος» μόνο πόνο δημιουργεί, αλλά είναι μια προσωπική μου υπόθεση, που αφορά εμένα… και δεν ανήκει σε κανέναν άλλον. Πολύ περισσότερο δεν θα γίνει «τροφή» σε κανένα ΜΜΕ».
aristofanisΣτο μεταξύ, με ανακοίνωσή του και ο Θεατρικός Οργανισμός «Ακροπόλ» δηλώνει πως δεν έχει καμία εκπρόθεσμη υποχρέωση προς τους ηθοποιούς του χορού και ότι έχει εξοφλήσει στο ακέραιο και για το σύνολο της περιοδείας τους συντελεστές της παράστασης (Κώστα Γεωργουσόπουλο, Γιάννη Μετζικώφ, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Ελενα Γεροδήμου), αλλά και όλους τους πρωταγωνιστές (Δ. Πιατά, Φαίη Ξυλά, Θανάση Αλευρά, Δημήτρη Ραφαήλο, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Χάρη Χιώτη).
Οσο για τους Διονύση Τσακνή και Γιώργο Κιμούλη, ο Θεοφάνης Κιρκινέζος δηλώνει ότι «η απάντηση στις συκοφαντίες και καταγγελίες τους θα δοθεί από τη Δικαιοσύνη», στην οποία θα προσφύγει ζητώντας ικανοποίηση για τη ζημιά που προξένησαν από την ακύρωση παραστάσεων (Χαλκίδα, Κορυδαλλός, Νίκαια), καθώς και για τη δυσφήμηση του οργανισμού «Ακροπόλ».
Τον Φάνη Κιρκινέζο διαψεύδουν, όμως, με δήλωσή τους οι ηθοποιοί του χορού Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Ματίνα Νικολάου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη και Ειρήνη Τσαβά. Και περιγράφουν τα «εξωφρενικά και απαράδεκτα» που έζησαν στην περιοδεία.
«Τρέχαμε απλήρωτες από πόλη σε πόλη, μακριά απ’ τα σπίτια μας καθημερινώς για σαράντα ημέρες, εργαζόμενες με τον πιο χαμηλό μισθό που μπορεί να υπάρξει: 5.000 € ή 5.500 € για πέντε μήνες εργασία, εκ των οποίων τις 3.000 € με 3.500 € έπρεπε να τις δίνουμε στη διαμονή μας και στη διατροφή μας. Δηλαδή στην ουσία ούτε 400 € τον μήνα καθαρά! Χρήματα μάλιστα τα οποία δεν παίρναμε, αν και η παράσταση, παρά τα όσα υποστηρίζει η παραγωγή, πήγαινε πολύ καλά.
»Στις συνεχείς διαμαρτυρίες μας ο κ. Κιρκινέζος και οι εκπρόσωποί του ή αδιαφορούσαν εντελώς και εξαφανίζονταν ή συνέχισαν να μας υπόσχονται πως θα μας δώσουν κάτι έναντι και μετά πάλι μας κορόιδευαν ή μας έδιναν 50 ή 100 ευρώ πού και πού. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζαμε να προσφέρουμε την εργασία μας με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα μας πλήρωναν. Αυτό όμως άρχισε να γίνεται μόλις τώρα, που ματαιώθηκαν οι παραστάσεις, μόνο και μόνο για να παρουσιαστεί όλο αυτό σαν μια προσωπική κόντρα μεταξύ κ. Κιρκινέζου και κ. Κιμούλη & κ. Τσακνή!
»Μόλις χθες, κι ενώ είχαμε κάνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο κ. Κιρκινέζος μάς έδωσε ένα μέρος της οφειλής του (650 €!), πιστεύοντας ίσως πως έτσι “θα μας κλείσει το στόμα”. Ομως μετά από αυτή την κίνησή του, πολύ λογικά εγείρονται κάποιες απλές απορίες: Αν είχε χρήματα να μας δώσει, γιατί δεν μας τα έδινε τόσο καιρό και μας άφηνε να ζούμε δουλεύοντας σε «συνθήκες γαλέρας»; Γιατί έπρεπε να ματαιώσει τις παραστάσεις για να αρχίσει να μας πληρώνει, δίδοντάς μας έστω και ένα μέρος της οφειλής του;».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: