6.9.14

Υποσχέσεις, φτώχεια και φιλότιμο...




Δεν έλειψαν και τα καρφιά προς τον ΣΥΡΙΖΑ...
Σε μια προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού κλίματος, ο Αντώνης Σαμαράς, έστειλε και πάλι μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας πως “περνάμε από τη διαρκή κατρακύλα στην άνοδο με ανάπτυξη και καθημερινή μείωση της ανεργίας”. 
Προανήγγειλε επίσης ένα...
νέο οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους εκτός της εστίασης. Όπως είπε “η υπερφορολόγηση, που ήταν ίσως αναπόφευκτη, πρέπει επιτέλους να τελειώσει αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μην γυρίσουμε στα ελλειμματα”.
Παράλληλα και εν μέσω συζητήσεων για διάσκεψη στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο σχετικά με το ελληνικό χρέος ο πρωθυπουργός είπε ότι “τους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα λάβει για πρώτη φορά πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο”.
Σε ό,τι αφορά τους ένστολους ανακοίνωσε ότι «η αποφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμου» και ότι θα υπάρξει άμεσα αύξηση των αποδοχών τους.
Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψαν και τα καρφιά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για αθεράπευτα αδιόρθωτους και παιχνίδια με το Σύνταγμα αφού όπως είπε προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αφού δεν μπόρεσαν να τη ρίξουν από το πεζοδρόμιο.
Ακόμα με αφορμή τη νέα κόντρα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είπε: “Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μια Κύπρος;”
Κατά τ’ άλλα ο πρωθυπουργός κατά τον απολογισμό που έκανε απέδωσε πολλά στο παρελθόν λέγοντας ότι “επιλέξαμε να διορθώσουμε σε χρόνο ελάχιστο σφάλματα και στρεβλώσεις ετών” και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα όπως στην έλλειψη ηλεκτρονικού κτηματολογίου.
Επίσης έδωσε έμφαση σε διάφορες μεταρρυθμίσεις της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κάνοντας ειδική αναφορά στην ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων, στην έκδοση συντάξεων ενώ μίλησε για κάλυψη των ανασφάλιστων για πρώτη φορά στη χώρα.

πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: