12.9.14

Ελεύθερος ο Πιστόριους...

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους, σάλος από τη δικαστική απόφαση 
Ελεύθερος με εγγύηση θα αφεθεί τελικά ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας – και όχι από πρόθεση – για τη δολοφονία της 29χρονης φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, τον Φεβρουάριο του 2013. 
Η...
δικαστική απόφαση που δεν αναγνώρισε προμελέτη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Ο Αφρικανός παραολυμπιονίκης αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.
Χθες, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε μεταξύ άλλων πως η πολιτική αγωγή δεν απέδειξε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης.
Όπως είπε, δεν αποδείχθηκε η προμελέτη στο έγκλημα, παρότι – σημείωσε - ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας, κυρίως αμελώντας να καλέσει σε βοήθεια την ασφάλεια, αντί να πυροβολήσει εναντίον αυτού που πίστευε ότι ήταν ένας διαρρήκτης και σκοτώσει έτσι τη φίλη του το 2013.
Κατά την εξάμηνη ακροαματική διαδικασία, ο Όσκαρ Πιστόριους υποστήριξε ότι σκότωσε τη Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013 από λάθος, θεωρώντας ότι στο μπάνιο του σπιτιού του βρισκόταν διαρρήκτης ο οποίος ενδεχομένως να απειλούσε τη ζωή του.
Η δικαστής απάλλαξε τον παραολυμπιονίκη και από την κατηγορία που αφορούσε περιστατικό κατά το οποίο ο 26χρονος φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα από την ανοικτή οροφή αυτοκινήτου εν κινήσει.
Ανακοίνωσε ωστόσο την ενοχή του για το περιστατικό με τον πυροβολισμό σε εστιατόριο, κρίνοντας ότι ο αθλητής παραβίασε τον νόμο.
Σήμερα στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενες παρέμεινε απαθής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: