8.9.14

Αποχωρεί σήμερα η τάση Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ...

Αποχωρεί σήμερα η τάση Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ
Το απόγευμα σήμερα, σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Stanley, ανακοινώνεται η αποχώρηση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης του Σπύρου Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη που...
τον ακολουθούν (26 πρόσωπα στα 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής) τάσσονται υπέρ της επανένωσης των δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου και θέλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν αν θα συγκροτήσουν πολιτική κίνηση ή κόμμα , καθώς ο Σπύρος Λυκούδης φέρεται να συζητάμε στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Βούλγαρης και άλλα στελέχη των «58», ενώ αν προχωρήσουν σε κόμμα θεωρείται βέβαιον ότι θα τους ακολουθήσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής που συμπορεύεται με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός.

Φλερτ επίσης υπάρχει με τους βουλευτές Βασίλη Οικονόμου , με τον οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στη Βουλή ο Σπύρος Λυκούδης και με τη Νίκη Φούντα , η οποία βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από όπου και επιστρέφει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η αποχώρηση της ομάδας Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ προϊδεάζει για αδιέξοδο σε τυχόν υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η Μεταρρυθμιστική Τάση θα έμενε για να διεκδικήσει το κόμμα.

Ερώτημα παραμένει αν ο Σπύρος Λυκούδης θα παραδώσει την έδρα του ή θα ανεξαρτητοποιηθεί. Αν παραδώσει την έδρα του τον αντικαθιστά ο Κωστής Παπαϊωάννου , που θεωρείται «φιλοσύριζα» και δύσκολα θα ψήφιζε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: