14.9.14

Οι επόμενες κινήσεις του Λυκούδη…

Τις επόμενες κινήσεις του μετά την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ αναλύει ο Σπύρος Λυκούδης, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να...
διαδραματίσει καταλυτικό -και όχι διαμεσολαβητικό- ρόλο στην προσπάθεια για κοινή πορεία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. «Θέλουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον της κοινωνίας που αρνείται το νέο.

Συνέντευξη στην εφημερίδα των Συντακτών...

• Εκλεχτήκατε χωρίς σταυρό, ως βουλευτής Επικρατείας. Γιατί κρατάτε την έδρα και δεν την παραδίδετε στη ΔΗΜΑΡ;

Πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθεί σοβαρά σ’ αυτήν τη χώρα το ζήτημα της διαχείρισης των βουλευτικών εδρών. Αν δηλαδή ο βουλευτής είναι αυτός ο οποίος διαχειρίζεται την έδρα που κατέχει με βάση την πολιτική του κρίση ή αν η έδρα ανήκει στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε. Θα είναι μία συζήτηση με σοβαρά επιχειρήματα που υπάρχουν ένθεν κακείθεν και είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν και συμπεράσματα που μπορούν να διαμορφώσουν και θεσμική κατάληξη. Οσο δεν γίνεται αυτό, θα ακούγονται απίστευτες προχειρότητες, όπως ότι υπάρχει δήθεν διαφορά ανάμεσα στις άλλες έδρες και στις έδρες Επικρατείας. Οτι δηλαδή ο τάδε βουλευτής, εκλεγμένος στην τάδε περιφέρεια, με 600 π.χ. σταυρούς, ο οποίος άνευ κόμματος, ως μεμονωμένος υποψήφιος δεν θα είχε ούτε καν επαφή με βουλευτική έδρα, δικαιούται να ανεξαρτητοποιηθεί… επειδή εκλέγεται με σταυρό, ενώ δεν ισχύει το ίδιο με τον επικεφαλής π.χ. του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, ο οποίος ενδεχομένως είχε ιδιαίτερη συμβολή στην εκλογική επιτυχία του κόμματός του άρα και στο σύνολο των ψήφων του. Πιστεύω ότι οι βουλευτές δεν είναι αριθμοί και δεν πρέπει να τίθεται καν θέμα γενικώς, αλλά να μου επιτρέψετε να σας πω ότι αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις είναι από την ανάποδη.

• Αρκετοί σύντροφοί σας, πάντως, δεν πείθονται από την επιχειρηματολογία σας και επιμένουν ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα.

Δεν έχει ακουστεί ούτε ένα επιχείρημα από κανέναν για να πεισθεί ο οποιοσδήποτε, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ καμία συζήτηση. Οσα δηλώνουν σήμερα κάποιοι (όχι όλοι) σύντροφοι για την έδρα μου είναι δηλώσεις σκοπιμότητας, προγραμματισμένες για να μετατοπιστεί η συζήτηση στη ΔΗΜΑΡ μακριά από το κύριο ζήτημα. Την απομάκρυνσή της δηλαδή από τις βασικές αρχές που τη γέννησαν και την εμμονή του ηγετικού πυρήνα στις πολιτικές που την οδήγησαν στην κατάρρευση. Να μην υπάρξει, δηλαδή, συζήτηση για τη δραματική σημερινή κρίση την οποία βιώνει. Τώρα δύο λόγια για τις έδρες της ΔΗΜΑΡ. Ολες ανεξαιρέτως ανήκουν στις 350.000 πολίτες που το 2012 τις εξέλεξαν με το 6,23%, σε όλους αυτούς δηλαδή που σήμερα της έχουν γυρίσει την πλάτη. Στους μόνους που δεν ανήκουν είναι στον σημερινό μηχανισμό του 1,2%, δηλαδή στον μηχανισμό της ήττας.

Για ολόκληρη τη συνέντευξη πατήστε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: