5.9.14

Συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στο υπ. Μακεδονίας...

Συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στο υπ. ΜακεδονίαςΖητούν συνάντηση με το Σαμαρά για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (ΦΩΤΟ) ...


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εγκαινιάζει αύριο την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη, για να τους ενημερώσουν για ...
τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον καταρροϊκό πυρετό, την εξισωτική αποζημίωση και τα βοσκοτόπια, ζητούν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο, με φλογέρες και κουδούνες, και αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Ορφανό, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους και τού ζήτησαν να μεσολαβήσει για άμεση συνάντηση, αύριο, με τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των κτηνοτρόφων στον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό και να μεσολαβήσει ούτως ώστε να υπάρξει συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους κτηνοτρόφους το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΚ, σε περίπτωση που ως τις 15 -το αργότερο 20- Σεπτεμβρίου δεν υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους, οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζουν πανελλαδικό κτηνοτροφικό συλλαλητήριο στην Αθήνα «σε ένα μήνα από σήμερα».

Επίσης, όπως είπε ο κ. Καμπούρης, οι κτηνοτρόφοι ζητούν και άμεση συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου.

Στη συγκέντρωση, το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής, Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου, Αφροδίτη Σταμπουλή και Κατερίνα Ιγγλέζη αντίστοιχα) και ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κανταράς, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους αγώνες των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Καντάρης χαρακτήρισε «εκρηκτικά» τα προβλήματα στον κλάδο της κτηνοτροφίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «να ξεγελάσει τους κτηνοτρόφους».

Υπενθυμίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεση πληρωμή της εξισωτικής, την άμεση λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό και, επίσης, να ξεκαθαρίσει το θέμα των βοσκοτόπων...














newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: