11.9.14

"Τα μπαλώματα οδηγούν σε νέους παραλογισμούς"...

ΔΗΜΑΡ: Μέτρα τύπου ΕΝΦΙΑ εξαντλούν τους φορολογούμενους...

Πυρά κατά του ΕΝΦΙΑ και της τροπολογίας που πέρασε με 51 ψήφους ρίχνει η ΔΗΜΑΡ.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από βουλευτές, υπέρ της...
νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι 51 βουλευτές της συμπολίτευσης, κατά 38 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, ενώ έξι βουλευτές, τέσσερις από το ΚΚΕ και οι δύο ανεξάρτητοι, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, δήλωσαν «παρών».

«Τα "μπαλώματα" στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που επιχειρεί η κυβέρνηση με την κατάθεση τροπολογιών, οδηγούν σε νέους παραλογισμούς και αδιέξοδα εγκλωβίζοντας τους φορολογούμενους και συμβάλλοντας στη μεγέθυνση των κοινωνικών ανισοτήτων» λέει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι απαιτούνται ριζικές αλλαγές και νέες δομικές ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ, , καθώς οι αποσπασματικές διορθώσεις δεν αίρουν τις στρεβλώσεις ενός άδικου φόρου, χωρίς ισχυρή προοδευτικότητα, χωρίς αφορολόγητο, χωρίς μέριμνα για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ακόμη και χωρίς πρόβλεψη προκειμένου να προστατευτούν όσοι έχασαν ή χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι μέτρα τύπου ΕΝΦΙΑ, εξαντλούν τους φορολογούμενους και εμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση» προσθέτει...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: