18.9.14

Η ανατρεπτική πρόταση εισαγγελέα, για τους "Πυρήνες της Φωτιάς"...

«Όχι όλοι ένοχοι για όλα»...

crimenet.gr

Ερρικα Βαλλιάνου

Τη βασική αρχή περί τρομοκρατικής οργάνωσης, οτι, δηλαδή, δεν μπορεί να καταδικάζεται κάποιος μόνο και μόνο για την ένταξή του, εάν δεν...
τον βαρύνει αξιόποινη πράξη, ανέπτυξε σήμερα ο εισαγγελέας στην πολύχρονη δίκη.

Ο εισαγγελέας, Σωτήρης Μπάγιας, στη σημερινή αγόρευσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που συνεδριάζει εδώ και δύο χρόνια στον Κορυδαλλό για την οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς, βασίστηκε σε έναν κύριο άξονα.
Δεν μπορεί να δικάζονται όλοι για όλα, πρέπει να δούμε ποιος κατηγορείται και ποιος ευθύνεται, και για ποια πράξη, ούτε να κατηγορούμε κάποιον οτι διευθύνει μια οργάνωση όταν βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένος για άλλη πράξη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη έξι ατόμων για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για άλλους εννιά πρότεινε να γίνει δεκτή η ένσταση εκκρεμοδικίας (εννιά είναι κατηγορούμενοι για τις ίδιες πραξεις σε άλλες δίκες), για έναν πρότεινε αθώωση, και για έναν απαλλαγή, αφού ήδη έχει καταδικαστεί για την ίδια πράξη σε άλλη δίκη.
Να θυμήσουμε οτι το 2010, μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς κατηγορούνται οτι έστειλαν τρομο-δέματα σε πρεσβείες και είχαν ετοιμάσει αποστολή φακέλου ακόμα και για τη Γερμανίδα καγγελάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: