8.9.14

«Τρέχουν» εκ των υστέρων να καλύψουν τα κενά στα σχολεία...


«Τρέχουν» εκ των υστέρων στο υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία ενόψει του νέου σχολικού έτους, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη με μόλις 2.500 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ εν αμφιβόλων τίθεται και η ομαλή λειτουργία των ...
Ολοήμερων και των Ειδικών Σχολείων.
Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών", οι 2.500 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των κενών των σχολείων και θα ακολουθήσει και β' γύρος προσλήψεων, ο οποίος αναμένεται στο διάστημα 15-19 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται επίσης ότι από τις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωνε ότι τα κενά στα σχολεία ήταν πάνω από 22.000 και πως το υπουργείο έχει εξασφαλίσει πιστώσεις για περίπου 19.500 αναπληρωτές. Ωστόσο, το Σάββατο «προέκυψε»  ότι τα κενά των εκπαιδευτικών είναι 16.500 και ότι τελικά δεν έχουν εξασφαλίστεί οι 19.500 πιστώσεις.
Τελικά, μετά από καθυστέρηση, ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 2.497 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών και 498 καθηγητών.
Την Τετάρτη, δηλαδή μία μέρα πριν από την έναρξη των σχολείων Ειδικής Αγωγής, θα ανακοινωθούν επίσης 2.000 ονόματα αναπληρωτών που αφορούν την Ειδική Αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: