12.9.14

Παπαδημούλης: Εμείς επιζητούμε τον διάλογο, αλλά...

Παπαδημούλης: Εμείς επιζητούμε τον διάλογο, αλλά...
"Το να συζητήσουν ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το επιζητούμε, αλλά έχουμε έναν Πρωθυπουργό που κρύβεται".
ΗΧΗΤΙΚΟ...
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το ενδεχόμενο συζήτησης Σαμαρά – Τσίπρα, τη διάσκεψη για το χρέος, την Προεδρική εκλογή αλλά και...
το ψήφισμα του ΟΗΕ για τα χρέη των χωρών.

«Στην πρόταση του κ. Παναγιωτόπουλου υπάρχει μια έμμεση αλλά οξεία κριτική προς τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει καλέσει ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Το να συζητήσουν ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το επιζητούμε, αλλά έχουμε έναν Πρωθυπουργό που κρύβεται», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Έστω και τώρα, μετά και τη δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, ότι δεν προβλέπεται καμία διάσκεψη για το χρέος στη Νέα Υόρκη και το θέμα αναβάλλεται διαρκώς, έστω και τώρα θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός να πει τι διεκδικεί η Ελληνική κυβέρνηση για το δημόσιο χρέος, να καλέσει τον Τσίπρα, να κάνει συζήτηση στη Βουλή και να γίνει ανταλλαγή απόψεων και διάλογο. Αντί γι αυτό, ξήλωσε τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, γιατί της είχαν ζητήσει να «θάψουν» την ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ. Οι πράξεις του Μαξίμου θυμίζουν άλλα καθεστώτα».

«Εγώ είπα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν έχει τους 180 που θα δώσουν παράταση στο βίο αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής, όσες πιέσεις, ανοίγματα, δολώματα και άλλου είδους μεθοδεύσεις κι αν χρησιμοποιήσει. Είναι μια πολιτική εκτίμηση», πρόσθεσε.

«Είναι μια θετική ιστορική απόφαση γιατί με μεγάλη πλειοψηφία η γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ζητά ένα παγκόσμιο πλαίσιο που να επιτρέπει αναδιαρθρώσεις χρεών, ώστε να μην είναι έρμαια των αγορών. Λυπάμαι γιατί με εντολή Σαμαρά η Ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τη στάση της αποχής. Αυτό δεν ταιριάζει με την κυβερνητική προπαγάνδα ότι κάνουμε τα πάντα για το χρέος», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης σχετικά με το ψήφισμα του ΟΗΕ.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, «σήμερα κατέθεσα ήδη ερώτηση στην Κομισιόν, ζητώντας την εκτίμησή της για το θέμα αυτό και τις περεταίρω ενέργειες, τι στάση κράτησε ο εκπρόσωπος και πως σκοπεύει να μετάσχει η Ευρωπαϊκή ¨Ένωση καθώς το χρέος του Ευρωπαϊκού νότου είναι ένα πρόβλημα οικονομικό και πολιτικό και αφορά όλη την Ευρώπη».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: