7.9.14

Ακάλυπτες επιταγές Σαμαρά...

Ακάλυπτες επιταγές Σαμαρά


Αντιπολίτευση στον εαυτό του κήρυξε ο Αντ. Σαμαράς από τη ΔΕΘ σε μια κίνηση απελπισίας να αντιστρέψει την πορεία της κυβέρνησής του, που βυθίζεται από...
το βάρος της μνημονιακής πολιτικής και των εσωτερικών συγκρούσεων στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαράς μοιράζει ακάλυπτες επιταγές, εμφανίζοντας ως φοροελαφρύνσεις την κατάργηση των κοινωνικών πόρων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, που προβλέπεται από το Μνημόνιο, ενώ την ίδια ώρα εφαρμόζει τον ΕΝΦΙΑ για να εισπράξει περισσότερα έσοδα από τον ΕΕΤΗΔΕ! Ακόμη εξαγγέλλει μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, που έπρεπε να έχει καταργηθεί, και μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αντί να χτυπά το λαθρεμπόριο για να επανέλθει η τιμή του στα προηγούμενα επίπεδα. Την ίδια ώρα και στο ΝΑΤΟ η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αρκείται στον ρόλο του ουραγού των γερακιών και του υπάκοου μαθητή, όπως έχει συνηθίσει και με την τρόικα.
Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει τις εναλλακτικές του προτάσεις, τις οποίες θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ενώ χθες από το Κόμο έστειλε μήνυμα ότι η τρόικα έχει αποτύχει, ότι πρέπει να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση για το χρέος και ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: