9.9.14

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Καπελέρης...

kapelerisΕλεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Παπακώστα και Καβαλάρη ο...
πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ιωάννης Καπελέρης.

Ο κ. Καπελέρης απολογήθηκε για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπου κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία αφού φέρεται να μην διενήργησε έλεγχο για τους 2.062 καταθέτες της επίμαχης λίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης επανέλαβε πως πήρε εντολή από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και πως ουδέποτε πήρε εντολή να κάνει φορολογικό έλεγχο.

Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ σημείωσε ότι σε σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου τους είχε πει ότι θα γίνει έλεγχος αλλά θα τους ενημέρωνε εκείνος για το ποια υπηρεσία θα τον διεξάγει.

Για το ίδιο θέμα, βρέθηκε στο γραφείο των ανακριτών διαφθοράς και ο διάδοχος του κ. Καπελέρη, ο Ιωάννης Διώτης, ο οποίος λόγω κωλύματος των συνηγόρων του έλαβε προθεσμία για να καταθέσει την Τετάρτη...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: