3.9.14

Φθινοπωρινό σκηνικό σε όλη την χώρα...


Άστατο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη ...
Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα Βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοανατολικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση, αναμένονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα και μετά, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ από τα δυτικά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: μεταβλητοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν για λίγο ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές η όμβρους και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: αρχικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές οπού τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: