5.9.14

Ο "καλός μαθητής"...

Κριτική στη στάση του πρωθυπουργού κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι "συνεχίζει να ...
παίζει άριστα το ρόλο του καλού μαθητή".

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

Στο φως των καταιγιστικών εξελίξεων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, με την συνεχή υποχώρηση του τακτικού ουκρανικού στρατού σε όλα τα μέτωπα, η κυβέρνηση του Κιέβου αναγκάζεται να συζητήσει επί της ουσίας Σχέδιο Ειρήνευσης και προοπτική πολιτικού διαλόγου με την ηγεσία των ανταρτών.

Ο πυρήνας των πέντε χωρών του ΝΑΤΟ εμμένει στην συνέχιση και αναβάθμιση των κυρώσεων προς την Ρωσία, ενώ προαναγγέλλει νατοϊκή παρουσία σε επίπεδο συμβούλων αλλά και διοχέτευσης οπλισμού στην κυβέρνηση του Κιέβου. Ταυτόχρονα μια σειρά χωρών -μελών του ΝΑΤΟ διατηρούν σοβαρότατες επιφυλάξεις για την συνέχιση της κλιμάκωσης του οργανισμού με τη Ρωσία.

Η ελληνική κυβέρνηση δια του κ. Σαμαρά μόλις ψέλλισε παρατηρήσεις και κριτική προς την Αφγανική κυβέρνηση, καλώντας την να ενισχύσει την φύλαξη των συνόρων της για να διακοπεί η ροή προσφύγων, που φτάνουν και στην Ελλάδα!

Παράλληλα η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία και η Εσθονία είναι οι μοναδικές 3 χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ που τηρούν το συμφωνημένο όριο του 2% του ΑΕΠ που οφείλει να δαπανά σε αμυντικό εξοπλισμό και υποδομή κάθε μέλος.

Την ίδια στιγμή που άλλες χώρες -μέλη επικαλούνται σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν την εισφορά τους στο κοινό νατοϊκό ταμείο. Είναι εκπληκτικό, αλλά και εξαιρετικά επώδυνο η σημερινή τροϊκανή κυβέρνηση να μην επικαλείται τουλάχιστον την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χωρά μας και ο λαός μας.

Είναι τραγικό και εξοργιστικό οι «καλοί μαθητές» που βρίσκονται στην Ουαλία να μην αντιλαμβάνονται τη στάση χωρών, όπως η γειτονική Τουρκία, που αρνούνται να προσχωρήσουν σε κυρώσεις και ψυχροπολεμικές ενέργειες και επωφελούνται από την διακοπή εξαγωγών αγροτο-διατροφικών προϊόντων της χώρας μας, καλύπτοντας τις ανάγκες της Ρωσίας με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το ρόλο του επικίνδυνου παρατηρητή των εξελίξεων και « μετεξεταστέου» μαθητή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πιο κατηγορηματικό και καθαρό λόγο, επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χωρίς μας και του ελληνικού λαού να μετατρεπόμαστε σε ουραγούς των γερακιών του πολέμου...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: