11.9.14

Τατσόπουλος: "Θα ψηφίσω ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο" ...


Για τη στάση του τον Φεβρουάριο στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και την ιστορία της Κεντροαριστεράς, που «έχει κακοφορμίσει», μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι εκείνος θα ψηφίσει «ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Είναι...
εξαιρετικά αμφίρροπο και αν παιχθεί (σ.σ. η εκλογή Προέδρου), μπορεί να είναι στον έναν βουλευτή και γι' αυτό, έστω από διαίσθηση, ξεκαθάρισα τη θέση μου εδώ και ένα χρόνο ότι δεν θα είμαι εγώ αυτός ο ένας» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στους δημοσιογράφους στο "Βήμα FM".
Και συνέχισε: «Θα παιχθεί στην κόψη του ξυραφιού. Η Βουλή λειτουργεί με βάση τη δεδηλωμένη, το να έχεις 151 βουλευτές. Οποιος τους έχει, κάνει παιχνίδι. Για μία φορά, όμως, κάθε πέντε χρόνια, ο Αη Βασίλης του Κοινοβουλίου λέει "ξέχνα τη δεδηλωμένη και τους 151 – μπορείς να έχεις 30 λιγότερους, 121;". Θα καταφέρεις τότε ό,τι όλο το υπόλοιπο διάστημα θέλεις 151. Ενα δώρο στην αντιπολίτευση, αφού έχουμε ένα μπάσταρδο σύστημα αυτή τη στιγμή, μισό προεδρικό και μισό προεδρευόμενο. Εχουμε εξουσίες προεδρευομένου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οδηγούμαστε σε εκλογές είναι προεδρικού. Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε το σύστημα και να διαλέξουμε ή το ένα ή το άλλο».
Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν δίστασε να κάνει λόγο για «βαλίτσες με λεφτά», υπονοώντας απόπειρες εξαγοράς βουλευτών. Μίλησε «επί προσωπικού» όπως είπε: «Ξέρω πολύ καλά τι έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα στο παρελθόν και το '65. Τα ίδια σενάρια κυκλοφορούσαν και τότε, με βαλίτσες και λεφτά. Οταν ανεξαρτητοποιείται ένας βουλευτής, ο οποιοσδήποτε και από οποιοδήποτε κόμμα, αρχίζει η φιλολογία πόσα πήρε, από πού και πού θέλουν να τον εντάξουν. Ο,τι καν αν γίνει, το είπα τον Φεβρουάριο, εγώ θα ακολουθήσω τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπήκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλω κανείς να πει ότι "τον Τατσόπουλο τον αγόρασαν με 50.000 ή 60.000 ή 100.000 ή 200.000 ή πέντε ευρώ". Εχουμε μπει στην πολύ θλιβερή κατάσταση αυτή τη στιγμή να επαναλάβουμε ένα σκηνικό Βουλής του '65, όπου οι ανεξάρτητοι είτε πρέπει να είναι μαξιλάρια – ο Σαμαράς μόλις ανεξαρτητοποιείσαι σε βλέπει αμέσως σαν μαξιλάρι και όταν είπα το ίδιο στον Λοβέρδο τσαντίστηκε και μου είπε ότι "δεν είναι μαξιλάρι κανενός", αλλά η κυβέρνηση έτσι σε βλέπει – είτε αρχίζει μια νέα φιλολογία. Οπως για μένα, ότι τα ξαναβρήκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και μου είπε ο Τσίπρας "έλα, βρε αγόρι μου, ψήφισε Πρόεδρο και θα σε ξαναβάλω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ". Δεν θα ξαναγυρίσω στον ΣΥΡΙΖΑ! Γι' αυτό βγήκα και το είπα από τότε...».
Οσο για την Κεντροαριστερά, o Πέτρος Τατσόπουλος είπε: «Αν εξαιρέσεις τους ΑΝΕΛ, η ΔΗΜΑΡ έχει στη Βουλή τη μεγαλύτερη αιμορραγία σε σχέση με το μέγεθός της. Βλέπω, όμως, όλο αυτό το διάστημα να έχει κακοφορμίσει η ιστορία της Κεντροαριστεράς πάρα πολύ άσχημα. Η πηγή του κακού για μένα είναι ότι κανένας δεν θέλει στην πραγματικότητα μια ανεξάρτητη Κεντροαριστερά, αλλά όλοι θέλουν να την καπελώσουν. Είτε να είναι του ΠΑΣΟΚ είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο λοιπόν θέλουν τα ιμάτια του χώρου, τον βλέπουν ως δεξαμενή ψήφων για τον εαυτό τους και δεξαμενή στελεχών. Θεωρώ λοιπόν απίθανο να υπάρξει προεκλογικά ένα είδος σχήματος με αυτονομία ανάμεσα στα δύο μέρη. Αυτό που θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μπορεί και άλλες δυνάμεις στο χώρο είναι να πάρουν μεμονωμένα στελέχη και βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ ακόμη και πριν τις εκλογές και να τους εντάξει στα ψηφοδέλτια, ως συνεργαζόμενους και όχι ως ΔΗΜΑΡ. Δεν υπάρχει περίπτωση συντεταγμένο το υπόλοιπο της ΔΗΜΑΡ να πάει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως. Να το ξεκαθαρίσουμε. Μεμονωμένα μόνο, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή άλλα άτομα στο "Ποτάμι" ακόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: