2.9.14

Εκτός της «παρισινής» ατζέντας, οι διαπραγματεύσεις για το χρέος...

Τέλη Οκτωβρίου οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους
Οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από τα τέλη Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και των stress tests της ΕΚΤ, διευκρίνισε έλληνας αξιωματούχος στο Reuters, απαντώντας στις εικασίες ότι το θέμα μπορεί να τεθεί στο Παρίσι.

Στη...
συνάντηση αυτή εκτός ελληνικού εδάφους με την τρόικα η κυβέρνηση θέλει πρωτίστως να αποδείξει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι εντός στόχων, εξήγησε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι επιδίωξη της Αθήνας είναι αυτή η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο, ώστε να μην επαναληφθεί το θρίλερ της τελευταίας επισκόπησης που διήρκεσε 7 μήνες.

«Θα είναι μια προκαταρκτική συζήτηση για το που βρισκόμαστε», είπε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Θέλουμε να τους δείξουμε ότι μεταρρυθμίσεις είναι εντός στόχων και να καθησυχάσουμε αυτούς που νομίζουν ότι είμαστε εκτός».

Το πρακτορείο σε δημοσίευμα του την Τρίτη αναφέρει πως η διεξαγωγή των συζητήσεων στο Παρίσι έχει προκαλέσει εικασίες στο εσωτερικό της Ελλάδας ότι μπορεί να εξεταστούν σημαντικά θέματα όπως τα μέτρα ελάφρυνσης και η βιωσιμότητα του χρέους και το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου διάσωσης.

Ωστόσο, κυβερνητικός αξιωματούχους ξεκαθάρισε προς το πρακτορείο ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

«Η ελάφρυνση του χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Είναι κάτι που θα δούμε μάλλον μετά τα μέσα Οκτωβρίου, πιθανόν μετά τα stress tests», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters και προσέθεσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης για επέκταση των λήξεων των δανείων παραμένει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα επιδιώκει την παράταση της μεσοσταθμικής λήξης των δανείων που έχει λάβει, στα 50 έτη από 30 που είναι σήμερα, καθώς και τη μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: