18.9.14

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό...

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο ΒατικανόΣυνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει την Πέμπτη (10 το πρωί, τοπική ώρα) στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη συνάντηση προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της Αριστεράς.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για...
ιστορική συνάντηση, ενώ της αποδίδουν και πολιτικά χαρατηριστικά. Το βέβαιο είναι ότι επενδύουν στο γεγονός ότι η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάπα θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι στην Ευρώπη η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με τρόμο, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικοί παράγοντες. Τα βέλη των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα στρέφονται και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, με αφορμή τη δήλωσή του ότι δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο βρίσκονται τα θέματα της μετανάστευσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καταπολέμησης της ανεργίας, αλλά και η ανάγκη για ειρήνευση της Μέση Ανατολή.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος -επονομαζόμενος και «Πάπας των Φτωχών»- έχει επικρίνει την κυριαρχία της αγοράς στις σύγχρονες κοινωνίες, έχει ζητήσει να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Γάζα και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές, ενώ θεωρεί τη συνεργασία των θρησκειών ως γέφυρα για την ειρήνη.

Τον Αλ.Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform.

Για συνάντηση με πολλαπλούς συμβολισμούς έκανε λόγο, με μήνυμά του στο Twitter, ο Αλ.Τσίπρας...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: