10.9.14

Υπερασπίστηκε τον ΕΝΦΙΑ ο Γκ. Χαρδούβελης...

xardouvelisΔεν ανήγγειλε περαιτέρω βελτιώσεις στην προωθούμενη ρύθμιση τονίζοντας πως διευρύνεται σημαντικά η φορολογική βάση και διαμορφώνεται η...
πρώτη ολοκληρωμένη βάση δεδομένων ακίνητης περιουσίας.
         
Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο ΕΝΦΙΑ ακόμα και στους κυβερνητικούς βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελης τόνισε από το βήμα της Βουλής πως «κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο. Μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία».
Σχετικά με τα παράπονα που ακούγονται είπε ότι τα αντιλαμβάνεται, δίχως ωστόσο να αναγγείλει περαιτέρω βελτιώσεις στην προωθούμενη ρύθμιση με την οποία, όπως τόνισε, διευρύνεται σημαντικά η φορολογική βάση και διαμορφώνεται η πρώτη ολοκληρωμένη βάση δεδομένων ακίνητης περιουσίας που θα ενημερώνεται συνεχώς, ώστε μελλοντικά να μεταφερθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πλήρη ανταποδοτικό χαρακτήρα.
«Είναι φυσικό να προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.
Σχετικά με τις αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών είπε: «Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες των βουλευτών της συμπολίτευσης και σέβομαι το καθήκον τους να μεταφέρουν εδώ τις αγωνίες των πολιτών».
Πρόσθεσε ότι δίνεται η δυνατότητα για διορθώσεις και τροποποιήσεις από την ημερομηνία εκκαθάρισης έως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 το TAXIS θα δέχεται δηλώσεις για τις μεταβολές ακινήτων που έγιναν εντός του 2014.
«Όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη τόσο μικρότερη και δικαιότερη θα είναι η φοροεπιβάρυνση. Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη, περισσότερα εισοδήματα και περισσότερες θέσεις εργασίας», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: