18.9.14

Ζωντανά: Δημοψήφισμα στη Σκωτία...

View image on Twitter
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 7:00 (τοπική ώρα, 9:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 22.00 (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ενώ το συνολικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να γίνει γνωστό...
νωρίς την Παρασκευή


10:41
Οι επικεφαλής του κινήματος ανεξαρτησίας δεν άφησαν τον χρόνο να περιμένει. Πήγαν από τους πρώτους στο εκλογικό τους τμήμα και ψήφισαν. Σύμφωνα με τους δημοσκόπους αναμένεται να προσέλθει πάνω από το 80% των εγγεγραμμένων στους καταλόγους.

10:31
Στιγμιότυπο: Οι πρώτοι ψηφοφόροι σχημάτισαν τις πρώτες ουρές πολύ νωρίς το πρωί.


10:30
Πάντως στο Vine μέχρι στιγμής κερδίσουν σαφέστατα οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της χώρας.



10:22
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στα όρια του στατιστικού σφάλματος στους οπαδούς της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο



10:20

Βασικές πληροφορίες

Συνολικά έχουν εγγραφεί 4.285.323 άνθρωποι για να ψηφίσουν, δηλαδή το 97% του πληθυσμού άνω των 16 ετών. Στο δημοψήφισμα μπορούν να ψηφίσουν όλοι όσοι είναι άνω των 16 ετών και ζουν στη Σκωτία. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να είναι Βρετανοί, ή πολίτες της Κοινοπολιτείας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν εγγραφεί στους καταλόγους ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Επισήμως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μόνο αφού καταμετρηθούν οι ψήφοι και στις 32 περιφέρειες, όμως τα τοπικά αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από την εκλογική επιτροπή μόλις φτάνουν από τις περιφέρειες.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: