18.9.14

Κουβέλης: Η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά ...



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, καθώς και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


«Η Δημοκρατική Αριστερά, γνώρισε ...
μια σοβαρή εκλογική ήττα στις εκλογές. Το αποτέλεσμα είχε σοβαρά μηνύματα για μας. Τα παίρνουμε υπόψη μας και προχωράμε σε αλλαγές στην πολιτική μας. Όλα θα τα συζητήσομε στο συνέδριο. Από θέση αυτονομίας η ΔΗΜΑΡ θα προωθεί της πολιτικές της με τρόπο δημοκρατικό. Δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες σε δημοκρατικά κόμματα, από την προσφυγή στη συλλογικότητα και τη βάση του κόμματος. Μέσα στο συνέδριο, θα διαφωνήσουμε, αλλά από εκεί και πέρα οι αποφάσεις θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:
«Η Δημοκρατική Αριστερά προσέρχεται σε ένα κρίσιμο συνέδριο για το μέλλον της. Η πεποίθησή μου είναι ότι γυρίζουμε σελίδα. Όλη η εξουσία ανήκει στους συνέδρους. Αυτοί θα κρίνουν. Αν αυτοί θέλουν να συνεχίσω, θα συνεχίσω».
«Κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό . Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να παίζει με τον θεσμό. Σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση και καμία συμφωνία, ούτε κρυφή, ούτε φανερή. Δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια. Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Με τιμά η εμπιστοσύνη των συντρόφων μου και θέλω να συμβάλω τα μέγιστα στην ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ», πρόσθεσε.
«Είναι πρόωρο και πιθανό να αποδειχθεί και επικίνδυνο. Ο κίνδυνος να εμπλακεί η δημόσια ζωή σε μία εξάμηνη προεδρολογία είναι παρόν. Η ΔΗΜΑΡ λέει όχι, γνωρίζοντας ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότατα ζητήματα μέχρι τότε. Στην ώρα τους τα πράγματα, στην ώρα τους και η προεδρική εκλογή», είπε ακόμα ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο. Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές. Δεν μπορεί να αναμένουμε πολιτικές συναινέσεις αν συνεχιστούν αυτές τις πολιτικές. Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής».
Όπως είπε ακόμα ο κ. Κουβέλης, «Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές. Είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Νοιάζομαι για την ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό θέλω να υπηρετήσω. Αυτή η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το όνομά του, μπήκε στην προεδρολογία για να «καεί», απάντησε: «Όλα είναι δεδομένα και ανοιχτά. Πολλές οι αναγνώσεις που γίνονται μέσα από αυτό. Αναφέρομαι ως εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος. Αυτή η προεδρολογία δεν με αφορά. Σε λίγες ημέρες, έχω συνέδριο της ΔΗΜΑΡ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: