1.9.14

"Αφετηρία ανατροπής" για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΘ...

Ως "αφετηρία ανατροπής" ανακηρύσσει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει όλο του το βάρος στην εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του που επιδιώκει να...
εξαγγείλει ο ίδιος, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές του με τους κοινωνικούς φορείς. Το πρωί σήμερα, συναντάται με τον ΣΕΤΕ, ενώ αύριο θα δεχθεί σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση τα προεδρεία του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ.

Έως τα μέσα της εβδομάδος, άλλωστε, θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί οι βασικές θέσεις που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, με τις διαφωνίες της Αριστερής Πλατφόρμας σε κάποια θέματα από αυτά να θεωρούνται δεδομένες.

Μεταξύ αυτών, το ύψος της ακίνητης περιουσίας που θα εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φορολογήσει, ο αριθμός των κλιμακίων της φορολόγησης, η σύνδεση ή όχι της κατάργησης του μνημονίου με τη δανειακή σύμβαση (εμμέσως, πλην, σαφώς τίθεται το θέμα του νομίσματος), η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους –όπως εξήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης– ή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, όπως αναφερόταν το Συνέδριο, η επιμονή στην επανάκτηση στρατηγικών τομέων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, όπως η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Έως τώρα, το κλίμα είναι ιδιαίτερα καλό μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που συζητούν για το πρόγραμμα, τίποτα, όμως, δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση και δημοσίως των διαφωνιών.

Η Αριστερή Πλατφόρμα ρίχνει «τροχιοδεικτικές» βολές μέσω της ιστοσελίδας iskra, η προοπτική της εξουσίας, όμως, περιορίζει αισθητά τις δημόσιες διαφοροποιήσεις.

Τέλος, η Κουμουνδούρου ρίχνει τις δυνάμεις της στην επιτυχία της διαδήλωσης της ΔΕΘ το προσεχές Σάββατο το απόγευμα, ενώ το πρωί θα έχει διεξαχθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: