9.9.14

Κυρ Γιακουμή, Action ο μισθός σου…

Επιστολή στο Nonews…

Ο κ. Ευάγγελος (καμία σχέση με τον άλλον. Καλά. Λέμε τώρα) Γιακουμής, ο καθ’ ημάς κυρ Γιακουμής, με μια επιστολή γεμάτη αερολογίες και συκοφαντίες, αναλαμβάνει να υπερασπιστεί, υπερασπιζόμενος δήθεν το όνομά του, το Action24, του Παναγιωτάκη, του γνωστού φίλου του Βενιζέλου.

Σπάνια περίπτωση για δημοσιογράφο τόσων ετών. Ούτε ανάγνωση δε γνωρίζει. Στο κείμενο που υποτίθεται ότι τον θίγει (και το επισυνάπτει στην επιστολή) ουδαμού αναφέρεται το όνομά του.

Στην ανάρτηση λοιπόν, ο σχολιαστής του N-N:

1ον: Αναφέρεται σε…
ερώτηση του Action24 που έκανε η διαπιστευμένη δημοσιογράφος του – το όνομα της οποίας ούτε καν αναφέρει – και κατά την κρίση του, ήταν στημένη.

2ον: Tο όνομα «Γιακουμής» είναι στη φαντασία του. Που το είδε;

3ον: Το Ν-Ν μάλιστα, επειδή στη φωτογραφία από τη συνέντευξη (γενική φωτογραφία) υπήρχαν 3 – 4 δημοσιογράφοι ανάμεσα στους οποίους και ο Γιακουμής, απέσυρε τη φωτογραφία.

4ον: Με ποιο δικαίωμα μας συνιστά, με απαγορευτικό τόνο μάλιστα, να μην κρίνουμε μια ερώτηση – του οποιουδήποτε – αν είναι στημένη ή όχι;

Πολύ δε περισσότερο, όταν έχει σχέση με ένα κανάλι, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι κολλητός του Βενιζέλου;

Ο κυρ Γιακουμής υπό το πρόσχημα, ότι θίγουμε το ανύπαρκτο (στην ανάρτηση) όνομά του, αναλαμβάνει να υπερασπιστεί το αφεντικό του, επιχειρώντας ταυτόχρονα να φιμώσει την ελεύθερη φωνή ενός blog, που πάνω απ’ όλα σέβεται την ανωνυμία του.

Η επιστολή:

Κύριοι ,

Είναι προφανές πως κάνατε Ενα τεράστιο λάθος σε δημοσιευμά σας την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και ωρα 14:45 με τίτλο: " Στημένη ερώτηση απο το κανάλι του φίλου του, Παναγιωτάκη..." .

Ειναι λάθος το δημοσίευμα και δεν εχει καμία υπόσταση, αυτό όμως δυστυχώς δεν σημαίνει οτι δεν αναπαράχθηκε κιόλας.

Συγκεκριμένα, στο δημοσιεύμα , αναφέρεστε με φωτογραφία δική μου απο την ώρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παραχωρεί στο πλαίσιο της ΔΕθ προγραμματισμένη συνεντεύξη τύπου, με σχόλιο αρνητικό που αναρτήσατε, απόλυτα απαξιωτικό σε οτι αφορά την επαγγελματική μου πορεία τα τελευταία 25 χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Θέλοντας για δικούς σας λόγους που δεν γνωρίζω, να μειώσετε το μέσο που εργάζομαι , το action24 και γράφετε για στημένη ερώτηση.

Γράφει το δημοσίευμα σας : " "Εκτός από αυτό που μας είπατε την Τετάρτη (οτι αποτρέψατε το φλερτ με το ΔΝΤ), θα μας πείτε κι άλλα που δεν έχουμε ακουσει?"..
Ερώτηση- πάσα από το "Action24", που ως γνωστόν ανήκει στο φίλο του τον Παναγιωτάκη . Ο Βενιζέλος με ύφος πολιτικού ανδρός που θυσιάστηκε για την χωρα του και κάποιοι κακοί Έλληνες, δεν του το αναγνωρίζουν, είπε συντετριμμένος: Εύχομαι σε...
όλους τους ηγέτες της Ευρώπης (μετριόφρων ήταν. Δεν είπε του πλανήτη) να μην περάσουν αυτά που πέρασα εγώ. Και να μην αντιμετωπίσουν τα διλήμματα απέναντι στα οποία βρέθηκα εγώ.
Και είπε αυτό για το οποίο ήθελε - και έστησε - την ερώτηση. Θα πει κι άλλα, που, θα κονιορτοποιήσουν τους αντιπάλους του, κυρίως τους εσωκομματικούς...
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 14:45

Το δημοσίευμά σας είναι πέρα για πέρα λάθος Τόσο στο πρόσωπό μου, οσο και για το περιεχόμενο της ερώτησης .

Οπως αποδεικνύεται και απο το βίντεο της συνέντευξης τύπου και απο το απομαγμητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του κ. Ε. Βενιζέλου, εγώ δεν εκπροσώπησα το τηλεοπτικό μέσο που εργάζομαι αλλά την εβδομαδιαία εφημερίδα "Παρασκήνιο".

Θα παρακαλούσα λοιπόν μετά απο τα παραπάνω να διευκρινήσετε αποκαθιστώντας την πλήρη αλήθεια στους αναγνώστες σας πως δεν έκανα καμια ερώτηση προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εκπροσωπώντας το action24 στη συνέντευξη τύπου, αλλά έκανα ερώτηση προς τον κ. Βενιζέλο με άλλο περιεχόμενο απ αυτό που γράφετε εσείς στο δημοσίευμα, και απο την εβδομαδιαία εφημερίδα "Παρασκήνιο", που εργάζομαι παράλληλα με τον τηλεοπτικό σταθμό action24.

Επίσης μετά απο δυόμιση δεκαετίες καθημερινής παρουσίας στη δημοσιογραφία, τηλεόραση , ραδιόφωνο και εφημερίδες , δικαιούμαι να υποστηρίζω τη γνώμη μου, οτι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ανάγκη ούτε απο προστασία , ούτε πολύ περισσότερο, απο παρόμοια δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πλήξουν την επαγγελματική και ηθική μου ακεραιότητα δίνοντας πιστοποιητικά κάθε είδους.

Παρακαλώ να αναρτήσετε την απάντησή μου στο δημοσιεύμα που με αφορά.

Βαγγέλης Γιακουμής Μέλος της ΕΣΗΕΑ


*Εδώ θα διαβάσετε την ερώτηση που έθεσα προς τον κ. Βενιζέλο που καμία σχέση δεν εχει με τα οσα ψευδή στοιχεία αναφέρετε για το πρόσωπο μου και το μέσω που εκπροσώπησα.

Ε. Γιακουμής (Παρασκήνιο): Κύριε Πρόεδρε έχετε πει κατ' επανάληψη ότι "το κόμμα σας, το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός", ωστόσο όμως εάν οι συνθήκες αλλάξουν είτε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εάν διαμορφώσει μια νέα εθνική στρατηγική και πολύ περισσότερο ψηφίσει την Προεδρία της Δημοκρατίας για Πρόεδρο Δημοκρατίας, θα εξετάζατε το ενδεχόμενο μετεκλογικά όποτε κι αν γίνουν εκλογές να συνεργαζόσασταν με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα με τη Νέα Δημοκρατία, από τη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης υπό τον κ. Τσίπρα;


Βαγγέλης Γιακουμής

ΥΓ.  Έ όχι και να βάλουμε την απάντηση του Βενιζέλου που μας επισυνάπτει. Αρκεί – για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματα του, μιας και το πάει γυρεύοντας - η ερώτηση η δική του…

Ν-Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: