9.9.14

Aποπομπή Καραβίτη, ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ...



Την αποπομπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Καραβίτη, ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ, αποκαλώντας τον «αρχιτέκτονα» του ΕΝΦΙΑ, σε ...
ερώτηση που κατέθεσαν στον Γκίκα Χαρδούβελη. Σημειώνεται ότι σήμερα παρουσιάζεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η τελική νομοθετική ρύθμιση με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

«Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ.

«Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε...», προσθέτουν.

«Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της Ελληνικής υπαίθρου...», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι 21 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

-«Αν δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.
-Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια ....
-Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο Υπουργείο σας, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για σας και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση».

Την ερώτηση υπογράφουν:
 Ηλίας Βλαχογιάννης, Δάνης Τζαμτζής, Θόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής, Τιμολέων Κοψαχείλης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Σάββας Αναστασιάδης, Ασημίνα Σκόνδρα, Ανδρέας Μαρίνος, Γεωργία Μπατσαρά, Δημήτρης Κυριαζίδης, Θανάσης Νταβλούρος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Γιάννης Πασχαλίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Χρίστος Δήμας, Άννα Καραμανλή, Θόδωρος Καράογλου, Θύμιος Καρανάσιος, Ελένη Μακρή Θεοδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: