14.9.14

Βουλευτές Χ.Α.: Δεν τους φτάνει ο μισθός των 6.500...

panagiotaros vouli


...παίρνουν και άτοκα δάνεια... 
Για τους ...αντισυστημκούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο μισθός των 6.500 ευρώ φαίνεται ότι δεν είναι αρκετός κι έτσι εκμεταλλευόμενοι τα προνόμια της θέσης τους εξασφάλισαν άτοκα δάνεια.
Όπως αναφέρει το ...
«Έθνος της Κυριακής», βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, μετά τους διορισμούς δικών τους παιδιών σε θέσεις στη Βουλή, προχώρησαν και στον άτοκο δανεισμό τους από τη Βουλή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις βουλευτές και ένας πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν ανεξάρτητος πήραν από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών της Βουλής, άτοκο δάνειο ύψους 10.000 έως 15.000€ ο καθένας, το οποίο θα το αποπληρώνουν μέσω παρακράτησης του ποσού που τους αναλογεί- από τις μηνιαίες αποδοχές τους, μέχρι και για διάστημα τεσσάρων χρόνων ή 48 άτοκων μηνιαίων δόσεων, οπότε και πρέπει να τα ξεπληρώσουν.
Την ώρα λοιπόν που οι στρόφιγγες των δανείων για τους πολίτες, έχουν κλείσει, οι Ηλ. Παναγιώταρος, Δ. Κουκούτσης, Ν. Μίχος και Κ. Μπαρμπαρούσης, καθώς και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ και νυν ανεξάρτητος, Χρ. Αλεξόπουλος, κατέθεσαν στη Βουλή το σχετικό αίτημα για άτοκη δανειοδότηση και έλαβαν αμέσως το ποσό που ζήτησαν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο προνόμιο από συναδέλφους τους και παρά το ότι καταγγέλλουν το σύστημα, πήραν το δάνειο.
Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών συστήθηκε το 2000, όταν και δημιουργήθηκε ένας ειδικός λογαριασμός με εισφορές κάθε μήνα από τους μισθούς όλων των βουλευτών. Υπολογίζεται πως η εν λόγω εισφορά για τους βουλευτές φτάνει περίπου τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ για τους ευρωβουλευτές μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 75 ευρώ το μήνα. Ο λογαριασμός αυτός «φουσκώνει» ακόμα περισσότερο από ειδική επιχορήγηση που πιστώνεται από τη Βουλή και συνήθως είναι 200.000 ευρώ το χρόνο.
Κριτήρια για όποιον ζητά δάνειο, δεν υπάρχουν. Όποιος βουλευτής ζητά τη βοήθεια, την παίρνει με μια απλή αίτηση στη γραμματεία του προέδρου της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: