16.9.14

Παρατείνεται για 6 μήνες η κράτηση του Ρουπακιά...

Παρατείνεται για 6 μήνες η κράτηση του Ρουπακιά
Την παράταση της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πριν ένα χρόνο στο Κερατσίνι, για ακόμη ένα εξάμηνο διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.
Οι ..
εφέτες, με το βούλευμά τους, με αριθμό 1589/2014, θεωρούν ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού και για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και για τρίτο εξάμηνο. Το βούλευμα εκδόθηκε ενόψει της συμπλήρωσης σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου, 12 μηνών προσωρινής κράτησης για τη δολοφονία του μουσικού, έγκλημα που οδήγησε στη δικαστική έρευνα για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής. Σε βάρος του Ρουπακιά έχει εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης, τον περασμένο Οκτώβριο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ο κατηγορούμενος, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, απέστειλε αίτημα στους εφέτες προκειμένου να αρθεί η προσωρινή του κράτηση επικαλούμενος οικονομικούς λόγους καθώς και τον πρότερο έντιμο βίο του. Δηλώνοντας δε, μετανιωμένος για το έγκλημα που διέπραξε ζήτησε την «επιείκεια» των δικαστών.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: