14.8.14

Κανένας σίγουρος στο MEGA...



Με τη φράση «Όλα είναι ανοιχτά» συνομιλητής των εκδοτών μάς μεταφέρει το κλίμα, αλλά και τη διάθεση των μετόχων, για τις...
αλλαγές που αναμένονται στον ενημερωτικό τομέα του MEGA. Κρίσιμο χαρακτηρίζουν – οι ίδιες πηγές, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου για το μέλλον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στο «τιμόνι» της διεύθυνσης ειδήσεων του καναλιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση του στελέχους είναι επισφαλής, ενώ οι εκδότες στα τελευταία τρία συμβούλια της εταιρίας φέρεται να μην έμειναν ικανοποιημένοι από τις τοποθετήσεις του.

Μάλιστα το στέλεχος κατά τη διάρκεια του προηγούμενου δεκαημέρου αντιλαμβανόμενο τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται επιδίωξε μεμονωμένα ραντεβού με τους εκδότες. Κατάφερε να τον δεχθεί στο γραφείο του στη Μιχαλακοπούλου σε ένα διάλλειμα από τις διακοπές του ο πρόεδρος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης. Αν και η διάρκεια της επίσκεψης ξεπέρασε τα 45’ το στέλεχος έφυγε από το γραφείο του εκδότη χωρίς να έχει κάτι σίγουρο στα χέρια του!

Οι ιδιοκτήτες του σταθμού φέρεται να είναι έντονα δυσαρεστημένοι από την κακή εικόνα του ενημερωτικού τομέα του MEGA και επιθυμούν ριζικές αλλαγές που δεν θα περιορίζονται στο πρόσωπο του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Λέγεται ότι δεν τους αρκεί ένα καλό lead in που θα δώσει ώθηση στο δελτίο ειδήσεων και ενδεχομένως το βοηθήσει να επιστρέψει στην πρώτη θέση… Επιθυμούν – σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο ποσοτική υπεροχή, αλλά και ποιοτική, δηλαδή οι τηλεθεατές να σταματήσουν να πιστεύουν ότι το MEGA είναι αναξιόπιστο, όπως καταγράφεται στις μυστικές έρευνες που διεξάγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Η φράση «Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα νούμερα» που αποδίδεται σε μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, χαρακτηρίζει τις προθέσεις των μεγαλομετόχων του καναλιού που δεν επιθυμούν – σύμφωνα με συνομιλητές τους – να ξαναδούν εκλογική βραδιά με το MEGA στην τρίτη θέση της τηλεθέασης.

Ως εκ τούτου θεωρούν συνολικά υπεύθυνο τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού Χρήστο Παναγιωτόπουλο για την κακή πορεία των αριθμών στους πίνακες της Nielsen, αλλά και την αρνητική εικόνα της κοινής γνώμης για το MEGA. Έτσι σύντομα θα αποδειχθεί αν το στέλεχος πείσει τους εκδότες να του δώσουν πίστωση χρόνου ή τελικά προχωρήσουν στη ριζική ανανέωση του τομέα της ενημέρωσης...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: