6.8.14

Μία νίκη τεραστίων διαστάσεων για τα υπερχρεωμένα media...

http://www.typologies.gr/wp-content/uploads/2014/08/Dimitris-Stamatis.jpg
Σε άλλες εποχές οι επιχειρηματίες που συνέταξαν εκ νέου το νέο νόμο για τα ΜΜΕ, γνώριζαν πως δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε απέξω τέτοιες προκλητικές αλλαγές. Επιχειρήσεις ΜΜΕ πολλαπλώς επιδοτημένες από την εποχή του χρηματιστήριο, αποκτούν...
το δικαίωμα να συγχωνευτούν κατά εξαίρεση της υφιστάμενης νομοθεσίας, με το μοναδικό επιχείρημα πως αν δεν γίνει αυτό θα κλείσουν! Είναι οι ίδιοι που παρέμειναν σιωπηλοί, αν δεν συνέβαλαν κιόλας στα λουκέτα της ΕΡΤ, του Ater και της Ελευθεροτυπίας, τα οποία άφησαν χιλιάδες εργαζόμενους άνεργους στα ΜΜΕ.
Και είναι εκείνοι που εξακολουθούν να κερδίζουν σε βάρος και των υπολοίπων επιχειρηματιών και εκδοτών που τα τελευταία χρόνια ήταν τη συνήθεια να πληρώνουν κανονικά και τις τράπεζες και τους εργαζόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη μοναδική ευκαιρία, να δώσει τη μάχη εντός της Βουλής και να καθηλώσει τη συγκυβέρνηση, λέγοντας ονόματα και περιγράφοντας το μέγεθος της διαπλοκής και των επιπτώσεων. Διάλεξε το δρόμο της αποχώρησης από το Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πριν από ένα χρόνο με απόφαση της τότε τρικομματικής κυβέρνησης, έκλεισε η ΕΡΤ. Ένα χρόνο αργότερα η  Digea, η εταιρεία των σταθμών εθνικής εμβέλειας, έναντι ελάχιστου αντιτίμου πήρε για 15 χρόνια τον έλεγχο των ψηφιακών αδειών. Και χθες δόθηκε το δικαίωμα στα ΜΜΕ να συγχωνεύονται …χωρίς όρια, απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους και κάνοντας ό,τι θέλουν, με όσους στη συνέχεια επιβιώσουν.
Το σκάνδαλο του 1989 όταν με συνοπτικές διαδικασίες δόθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΝ το δικαίωμα στους εκδότες να έχουν και τηλεόραση, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έγινε χθες. Μετά τις τράπεζες διασώθηκαν και τα media, σε βάρος όλων των υπολοίπων. Είναι μια νίκη τεραστίων διαστάσεων για τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των ΜΜΕ. Ο αντίπαλος προτίμησε να μην κατέβει καν στο γήπεδο!

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: