16.8.14

Αφιέρωμα της "Huffington Post", στον Μπουτάρη...


Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται, σύμφωνα με την "Huffington Post", στην ομάδα των οχτώ δημάρχων, απ' όλο τον κόσμο, που μεταμορφώνουν...
τις πόλεις τους.
Στην ίδια ομάδα με τον Γιάννη Μπουτάρη, για τον οποίο η αμερικανική ιστοσελίδα, υποστηρίζει ότι αποτελεί "την αχτίδα ελπίδας για το ελληνικό έθνος", βρίσκονται η δήμαρχος των Παρισίων, Αν Ινταλγκό, ο δήμαρχος του Βερολίνου, Κλάους Βόβεραϊτ, ο δήμαρχος της ινδονησιακής πόλης Σουραμπάγια, Τρι Ρισμαχαρίνι, ο δήμαρχος του Κάλγκαρι, Ναχίντ Νενσί, ο δήμαρχος της Μπογκοτά, Πέτρο Γκουστάβο, η δήμαρχος του Χιούστον, Ανίς Πάρκερ και ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, Μαουρίτσιο Μάκρι.

Oπως αναφέρει το δημοσίευμα:

Στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν μοιάζει με παραδοσιακό πολιτικό αφού «φοράει βραχιόλι αγορασμένα από το δρόμο, έχει διαμαντένιο σκουλαρίκι και ένα τατουάζ-σαύρα», πιστώνεται η οικονομική εξυγίανση της πόλης. «Παρά το γεγονός ότι κληρονόμησε ένα χρέος της τάξης των 100 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε το 2011, ο Μπουτάρης ισορρόπησε τον προϋπολογισμό της πόλης, αναζωογόννησε τον τουρισμό και επιτέθηκε στην εκτεταμένη διαφθορά» επισημαίνεται στο άρθρο. «Αν συνεχίσει έτσι τότε ίσως μπορέσει να αποκαταστήσει τη Θεσσαλονίκη στη θριαμβευτική Βυζαντινή πόλη που ήταν κάποτε και να εμπνεύσει κατά τη διαδικασία αυτή τους υπόλοιπους Έλληνες» καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: