8.8.14

Νέα σημαντική πρωτοβουλία από το GDF για τη μείωση του χρέους...


Σε νέα δωρεά ελληνικών ομολόγων προχώρησε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Greece Debt Free, ώστε να υπάρξει διαγραφή χρέους ονομαστικής αξίας...
230.000 ευρώ.

Η διαγραφή χρέους, που προστίθεται και στην αντίστοιχη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ανέρχεται σε σύνολο στα 2,3 εκατ. ευρώ. Η δωρεά έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομιών, ενώ το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Greece Debt Free” και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα από το σύνολο του δημοσίου χρέους.

Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους ονομαστικής αξίας 230 χιλ. ευρώ. Συνολικά, η διαγραφή χρέους, προσθέτοντας και αντίστοιχη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ευχαριστεί το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Greece Debt Free” για την ισχυρή συμβολισμού πρωτοβουλία που επανέλαβε.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα.

Το Greece Debt Free είναι δύο οργανισμοί, αλλά ένα κίνημα. Το Greece Debt Free Inc. (ΗΠΑ) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και το Greece Debt Free – ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ είναι ένας ελληνικός Μη Κερδοσκοπικός φορέας.

Κάθε οργανισμός έχει παρόμοιους στόχους και κώδικα ηθικής και εργάζεται αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του ελληνικού λαού.

Και οι δύο φορείς του GDF είναι μη-πολιτικοί, μη-κυβερνητικοί και μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί, οι οποίοι προτρέπουν πολίτες και εταιρείες να αναλάβουν δράση με σκοπό τη μείωση του Ελληνικού εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.

Το Greece Debt Free δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται από το ελληνικό κράτος.

Στη συνέχεια, το GDF βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων, βοηθώντας κατά αυτό τον τρόπο να μειωθεί το Ελληνικό εθνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα.

Επίσης, εκδίδονται GDF Value Banners (αυτοκόλλητα με την ειδική σήμανση του GDF) σε άτομα και επιχειρήσεις ως αναγνώριση των δωρεών που έχουν ήδη γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: