18.8.14

Με ανοιχτή μπουκαπόρτα έπλεε το «European Express»!...



Με πολύωρη καθυστέρηση, μεγάλη ταλαιπωρία και αγωνία για τους 1.000 περίπου επιβάτες έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά το «European Express» το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Πειραιά.
Την...
Κυριακή το απόγευμα, στο πλοίο της εταιρείας «NEL» κατά την διάρκεια της αναχώρησής του από τους Φούρνους διαπιστώθηκε πρόβλημα στο ανέβασμα του καταπέλτη. Παρ' όλα αυτά, και μπροστά στα μάτια των λιμενικών αρχών, δόθηκε η εντολή για τον απόπλου, με αποτέλεσμα το καράβι να πλέει με ανοιχτό τον καταπέλτη. Περίπου 1,5 μίλι μακριά από το λιμάνι των Φούρνων και μετά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του πληρώματος, η βλάβη αποκαταστάθηκε προσωρινά. 
Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του από τον Εύδηλο και δεν κατέπλευσε στον Άγιο Κήρυκο, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.
Ερωτηματικά γεννιούνται πώς το λιμεναρχείο έδωσε τον απόπλου σε ένα πλοίο 40 ετών, με συχνές βλάβες, όπως και τα υπόλοιπα καράβια της «NEL». Παράλληλα να προσθέσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παίρνει συχνά επιδοτήσεις, ενώ τα πλοία της εκτός από υπέργηρα, είναι ασυντήρητα και οι εργαζόμενοι σε αυτά απλήρωτοι μέχρι και 6 μήνες.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφία, όπου διακρίνεται η ανοιχτή μπουκαπόρτα του πλοίου που βρισκόταν εν πλω, όπως την «τράβηξε» επιβάτης και την έστειλε στο πόρταλ «902.gr».


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: