14.8.14

Eφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ζερβονικολάκης...

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης εκτός από τη δημοσιογραφία είχε πάθος και με τη φωτογραφία Eνας εξαίρετος συνάδελφος έφυγε χθες, αναπάντεχα, από τη ζωή. Ο Νίκος Ζερβονικολάκης, επί σειρά ετών δημοσιογράφος του...
"Eθνους" και άλλων μέσων και εντύπων, άφησε την τελευταία του πνοή γεμίζοντας θλίψη τη δημοσιογραφική οικογένεια...

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης γεννήθηκε το 1948 στη Λάστρο της Σητείας όπου και τελείωσε το Δημοτικό. Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Σητεία. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γρήγορα όμως τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες.
Μέλος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, ο Ν. Ζερβονικολάκης δούλεψε σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά (Βήμα, Εθνος, Ελευθεροτυπία, Πάνθεον, Εικόνες).

Στην πλούσια καριέρα του συμπεριλαμβάνονται και εκπομπές στο ραδιόφωνο, καθώς και εργασία στην ιδιωτική τηλεόραση, όπου απασχολήθηκε από το 1991.
Ανήσυχο πνεύμα με πολυσχιδή ενδιαφέροντα πραγματοποίησε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη κυρίως και την Αφρική.
Μόνιμο και ακατάβλητο το πάθος του και για τη φωτογραφία. Αλλωστε ο Ζερβονικολάκης υπήρξε ένας επίμονος ιχνευτής λαογραφικών στοιχείων, και στιγμών από τη μικροϊστορία δεκάδων τόπων της Ελλάδας. Κάποιες από τις συλλογές του τις εξέθεσε σε τρεις ατομικές εκθέσεις, με φωτογραφικά θέματα από τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης υπήρξε πολυγραφότατος, αφήνοντας πίσω του περισσότερα από 10 έργα, όλα προϊόντα ευαισθησίας αλλά και επίμοχθης έρευνας: «Ιεροί τόποι των αρχαίων Ελλήνων» (2004), «Ταυροκαθάψια» (2003), «Τουαρέγκ» (2000), και «Πόρτο. Ο Ιούλιος με τα κοχύλια» (1993) είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους του.

Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο, όπου δημοσίευε κείμενα και φωτογραφίες από τα ταξίδια του - και όχι μόνο.

Δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται για την πολιτική και την οικονομία, και κυρίως για τα κοινωνικά θέματα, για τα οποία αρθρογραφούσε συχνά.

Βαριά η οδύνη από την απώλεια του Νίκου για τη σύζυγό του και συνάδελφό μας Εφη Καραγεώργου και τον αγαπημένο τους Ορέστη...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: