3.8.14

Βρήκαν και άλλα πτώματα στα συντρίμμια του Boeing...


Δεκαεπτά ημέρες μετά την τραγωδία με το Boeing της Malaysia Airlines και η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων βρίσκει ακόμη πτώματα επιβατών ανάμεσα στα...
συντρίμμια της πτήσης MH17 στην ανατολική Ουκρανία.

Τα πτώματα πρόκειται να σταλούν σήμερα στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας και από εκεί στην στρατιωτική βάση Χίλβερσουμ για αναγνώριση.

Οι διεθνείς παρατηρητές αναφέρουν ότι δεκάδες πτώματα και αποδεικτικά στοιχεία παραμένουν στον τόπο της συντριβής, δύο εβδομάδες μετά την κατάρριψη του Boeing 777 από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος, όπως υποστηρίζουν ΗΠΑ και ΕΕ.

Στο μεταξύ όμως, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες αναγκάστηκαν να φύγουν χθες από το σημείο της συντριβής εξαιτίας πυρών του πυροβολικού, ανέφερε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Οι επιθεωρητές άκουσαν πυρά του πυροβολικού σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, τα οποία πλησίαζαν. «Ήταν αρκετά κοντά για να αποφασίσουν να φύγουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντερ Χαγκ αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.

Ο Χαγκ διαβεβαίωσε ότι οι αυτονομιστές αντάρτες έχουν δεχθεί να προσφέρουν πρόσβαση στην περιοχή, η οποία είναι υπό τον έλεγχό τους, και εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς σε αυτό το στάδιο για να καθοριστεί αν πρόκειται για παραβίαση της εκεχειρίας στην οποία έχουν δεσμευθεί τόσο οι αντάρτες όσο και ο ουκρανικός στρατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: