12.8.14

Bloomberg: Σε κίνδυνο η έξοδος από την ύφεση λόγω του εμπάργκο...

Σε σοβαρό κίνδυνο εκτίθεται η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την βαθιά ύφεση, λόγω των συνεπειών που θα προκληθούν στην οικονομία από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις χώρες της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε...
σχετικό δημοσίευμά του "...«Το αναμενόμενο κόστος από την κήρυξη του εμπάργκο για την ελληνική οικονομία είναι πιθανό να μείνει σε ανεκτά όρια, ωστόσο ο αντίκτυπος ο οποίος θα προκληθεί μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής, τόσο για τον κλάδο του τουρισμού όσο και για τον τομέα της γεωργίας εν μέσω μιας εύθραυστης πορείας αργής ανάκαμψης» σημειώνει ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος. Και συμπληρώνει για το ίδιο ζήτημα:«Δημιουργεί και ερωτήματα για την ενεργειακή ασφάλεια το προσεχές φθινόπωρο και το χειμώνα»...".

Το πρακτορείο αναφέρεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ρωσία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας με το διμερές εμπόριο των δύο χωρών να ανέρχεται (κυρίως λόγω του φυσικού αερίου) στο ποσό των 9,3 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας σε ύψος συναλλαγών ακόμη και αυτό της Ελλάδας με την Γερμανία.

Θ.Π...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: