Κακήν κακώς έδιωξαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λ.Γρηγοράκο, από το ΠΑΓΝΗ όπου μετέβη για επίσκεψη, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι, που ...
ήδη, με ανακοίνωσή τους, είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη, τονίζοντας την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, δε δέχτηκαν να συναντηθούν με τον κ.Γρηγοράκο, τον οποίο ανάγκασαν να αποχωρήσει.
Με τις εξελίξεις αυτές ο αναπληρωτής υπουργός δεν πραγματοποίησε τελικά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο υπό τον φόβο ότι και εκεί θα συναντούσε ανάλογο κλίμα.

Συνάντηση το Σεπτέμβριο

Με ορίζοντα την 5η Σεπτεμβρίου πορεύονται οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, στο νομό Λασιθίου, όπου τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι οξύτατα, καθιστώντας καθημερινό Γολγοθά ακόμη και την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Στις 5 Σεπτεμβρίου, όπως προέκυψε από τη σημερινή παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λ.Γρηγοράκου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, συνάντηση για τα προβλήματα των νοσοκομείων, πρωτίστως στο Λασίθι, αλλά και στο Ηράκλειο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων και το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει στο ΠΑΓΝΗ με τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις που πιθανότατα θα αφήσουν το νοσοκομείο ... έρημο!

Την ίδια ώρα, ο αναπλγρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι έρχονται 2.900 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων οι 498 θα αφορούν σε επικουρικούς γιατρούς. Ο κ.Γρηγοράκος υπογράμμισε ότι η Κρήτη θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί.

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι "ξεπαγώνουν" οι διαδικασίες κρίσεων των γιατρών που είχαν "κολλήσει" από το 2011, ενώ σε δύο "δόσεις" θα έρθουν γιατροί που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Μάλιστα στην Κρήτη υπολογίζεται ότι θα "έρθουν" 50 + 50 γιατροί.
Από την πλευρά της, η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΕ Άννα Τριχοπούλου τόνισε ότι "στόχος είναι η ισορροπία της Κρήτης μετην υπόλοιπη Ελλάδα". Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει το 7% των δομών Υγείας, ενώ έχει εξελιχθεί, συχνά, να φθάνει να αναλαμβάνει περιστατικά που αντιστοιχούν στο 9 και 10% επί του συνόλου σε επίπεδο χώρας, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ενίσχυση του νησιού με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
Κινητοποίηση
Με παράσταση διαμαρτυρίας "υποδέχτηκαν" τον κ. Γρηγοράκο έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Ιεράπετρας, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστή Δερμιτζάκη. Με πανό και συνθήματα αντέδρασαν στην παρουσία Γρηγοράκου στην Κρήτη, τη στιγμή που απαξιώνεται ο τομέας της Δημόσιας Υγείας και τα νοσοκομεία λειτουργούν χάρη ... στο φιλότιμο γιατρών και εργαζομένων.

cretalive.gr